Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

150-vuotiasta diakoniatyötä juhlistettiin musiikilla ja puheilla – ”Pidämme toivon näkökulmaa yllä"

Kuopion torilla vietettiin viime viikolla tapahtumaa diakoniatyön juhlavuoden 2022 kunniaksi. Tapahtumassa oli tarjolla ilmaista keittoa ja kahvia 500 ensimmäiselle. Tapahtumassa esiintyi nuorisokanttori Jarkko Maukonen. Tilaisuudessa puheenvuoron sai myös Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Muutamaan kysymykseen vastaa Kallaveden seurakunnan diakoniatyöntekijä Maarit Kirkinen yhdessä Puijon seurakunnan diakoni Pia Sahin kanssa.

Millaista diakoniatyö on Kuopiossa tänä päivänä?

– Autamme ihmisiä, jotka ovat vaikeassa elämäntilanteessa. Esimerkiksi kun ihminen kokee yksinäisyyttä tai läheinen kuolee. Annamme keskusteluapua, sielunhoitoa, rukousta, ruoka-apua ja tarjoamme vapaaehtoistyötä. Pidämme kristillisen toivon näkökulmaa yllä.

Kuinka korona ja Ukrainan tilanne on näkynyt Kuopion diakoniatyössä?

– Korona on aiheuttanut monenlaisia hyvinvoinnin vajeita ihmisen elämään. Pandemia toi haasteet ihmisten elämään ja yksinäisyys onkin lisääntynyt kaikissa ihmisryhmissä.

Seurakuntayhtymä on auttanut Ukrainan sodassa kärsiviä kirkon ulkomaan avun kautta ja hyväntekeväisyyskonsertteja on järjestetty eri kirkoissa.