Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Naukkarisen Anatomical Venus -näyttely Kuopion taidemuseo GalleriA:ssa – ”Tarkastelee valtarakenteita lääketieteen ja taidehistorian risteyskohdassa”

Kuopion taidemuseo GalleriA kertoo tiedotteessaan tulevasta näyttelystä. Johanna Naukkarisen Anatomical Venus -näyttely on esillä GalleriA:ssa 9. syyskuuta – 6. marraskuuta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Anatomical Venus esittelee anatomisen venuksen, joka on 1700-luvun venushahmoinen anatomianukke. Sen kautta Johanna Naukkarinen käsittelee teoksissaan historiallisten anatomiakuvastojen tiukkoja sukupuolirooleja.

Näyttely koostuu valokuvista, digiaalisista piirroksista ja kuvakollaaseista.

Valokuvasarja Body Worlds: The Anatomical Venus (with Tiia Kasurinen) kuvittelee anatomisen venuksen Body Worlds - näyttelyyn ja asentoihin, joissa taiteen ja lääketieteen historia on tavallisesti esittänyt vain miehiksi määriteltyjä kehoja. Teossarjassa esiintyy tanssitaiteilija Tiia Kasurinen.

GalleriA on avoinna näyttelyn katsojille tiistaisin kello 10–17, keskiviikkoisin 10–19 ja torstaista sunnuntaihin 10–17.