Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisö piti näkemästään Minnan taivas -oopperan ensi-illassa Kuopion Musiikkikeskuksella – "Vaikuttava ja ajatuksia herättävä uudenlainen toteutus" – "Hieno historian katsaus"

Kantaesityksensä saanut Minnan taivas -ooppera keräsi kiittäviä kommentteja ensi-illassa Kuopion Musiikkikeskuksella.

– Vaikuttava ja ajatuksia herättävä uudenlainen toteutus, kuopiolainen Henna Putkonen ja hänen hämeenlinnalainen kummitätinsä Raija Saksa arvioivat Savo-oopperan tuotantoa väliajalla.

– Näkökulma on mielenkiintoinen. Minna on taivaassa, josta on myös yhteyksiä maan päälle. Esitys on hyvää kertausta Minna Canthin historiaan liittyen, he luonnehtivat.

Putkonen kertoi, että hän oli hankkinut lipun kummitädilleen syntymäpäivälahjaksi.

Myös Marja ja Matti Hiltunen pitivät näkemästään.

– Hyvin vaikuttava. Moderni tekniikka täydentää kokonaisuutta ja tekee esityksestä eläväisen, Marja Hiltunen totesi videoinserteistä.

– Hieno historian katsaus ja erinomaisesti valmisteltu kokonaisuus. Täytyy antaa tunnustusta tekijöille. Tämä on mahtava näyte siitä, mitä voi saada yhdessä aikaiseksi, Hiltuset sanoivat.

Ruusuja heiltä sai myös orkesteri, joka oli heidän mielestään upea ja hyvin toteutettu teksti, josta tunnistaa historian ydinsanoman.

Esiintyjät ja koko oopperan tekijätiimi saivat esityksen lopuksi pitkät aplodit seisomaan nousseelta yleisöltä.

Pääroolissa Minna Canthina nähdään kuopiolaislähtöinen Marjukka Tepponen. Musiikki on Jukka Linkolan ja käsikirjoitus sekä ohjaus Veera Airaksen käsialaa.

Näyttämöllä nähdään Canthin lisäksi myös muita Kuopion historiasta tuttuja henkilöitä, kuten filosofi, sanomalehtimies ja valtiomies Johan Vilhelm Snellman (Esa Ruuttunen), kauppaneuvokset Herman Saastamoinen (Jukka Romu) ja Gustaf Ranin (Ossi Jauhiainen) sekä Viikkosavon edeltäjän, Savo-lehden päätoimittajana aikoinaan toiminut kirjailija Juhani Aho (Jukka Romu).

Minnan taivas -ooppera sai ensi-iltansa torstaina 8. syyskuuta.

Lue myös Viikkosavon Katsomossa-palstan arvio esityksestä.