Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juice Originalsin taival päättyy Kuopion Musiikkikeskukseen – Musiikin moniosaajalla Eero ”Safka" Pekkosella jää ikävä konserttien tunnelmaa – Konsertti on viimeistelty hienoilla visuaalisilla elementeillä

Musiikin moniosaaja, juankoskelaislähtöinen Eero ”Safka” Pekkonen kiittää Juice Leskistä urastaan. Tulevana lauantaina hänet nähdään koskettimissa Kuopion Musiikkikeskuksessa Juice Originals -kokoonpanon päätöskonsertissa. Tunteiden eri skaaloilla liikkuva ilta tarjoaa laajan kattauksen Leskisen legendaarisia kappaleita.

Juice-elokuvan ensi-iltajuhlia varten kasatun kokoonpanon taival alkoi Kuopiosta 2018. Se halutaan myös päättää Kuopioon. Anssi Tikanmäen luotsaama yhtye koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä vaikuttaneista soittajista solistinaan elokuvan päätähti Riku Nieminen.

– Rock-esitykseenhän pitäisi perinteisesti kuulua niin sanottu ”vaaran tuntu”. Näissä konserteissa sitä ei ole, ja ihan hyvä niin. Tuntuu, että ihmiset ovat meistä pitäneet. Ikävä tulee sekä yleisöä, että näitä Originals-tyyppejä. Silti olen tyytyväinen, että tämä nyt loppuu. Aikansa kutakin, Eero Pekkonen sanoo.

Hänestä on ollut mukava nähdä samoja muusikoita, vaikka he eivät olekaan enää yhtä perhettä kuten ennen.

– Logistiset käytännöt ovat muuttuneet. Meistäkin osa saattaa tulla konserttipaikalle tahoiltaan, omine kyyteineen. Aikoinaan keikkabussi oli kotimme. Muistan sellaisen yksityiskohdan, että yhden talven bussi tuoksui vuohelle, mikä johtui siitä, että Yliahon Jarilla oli vuohia kotieläiminä.

Juice Leskinen löysi Eero Pekkosen Juankoskella Mannavelli-yhtyeen treeneistä. Bändi soitti Leskisen biisejä jo silloin, kun Juice ei ollut vielä julkaissut mitään.

Juice oli äärimmäisen taitava sanoittaja, jota tuki hänen verbaalinen nopeutensa.

– Kerran treeneissä vieraillessaan Juice kysyi, olisinko kiinnostunut tulemaan hänen bändiinsä. Onneksi lähdin. Muuten olisin saattanut jäädä Kuopion taakse humppaa soittamaan, vaikka ei humpassa sinänsä ole mitään väärää.

Pekkonen on luonut monipuolisen ja arvostetun uran muusikkona. Juice Leskinen Slamin lisäksi hän on soittanut koskettimia Hassisen koneessa ja Popedassa, ja toiminut studiomuusikkona muun muassa Eppu Normaalin ja Ismo Alangon lauluissa. Kosketinsoittimien lisäksi hän taitaa haitarin, huilun ja laulun.

Hän on luonut uraa myös teatterissa sekä säveltäjänä että näyttelijänä, ja esiintynyt parissa televisiosarjassakin.

Yhtä matkaa -esitys, missä hän näytteli yhdessä Seela Sellan ja Puntti Valtosen kanssa, vieraili myös Kuopiossa syksyllä 2019.

Juicen musiikkia hän ei ole jättänyt. Juice Originalsin lisäksi hän on yhdistänyt taitonsa muun muassa tamperelaisen viulisti Pirkko Kontkasen kanssa. Kaksikko herkisti kuulijansa kyyneliin Juicen Kirjastossa Tampereella esittäen Leskisen harvinaisempaa tuotantoa.

Eero Pekkonen tykkäsi Juicen lauluäänestä ja hänen lakonisesta tyylistään.

– Juice oli äärimmäisen taitava sanoittaja, jota tuki hänen verbaalinen nopeutensa. Hän kykeni tarkastelemaan nopeasti joka ikistä sanaa eri kulmista normaaleissakin tilanteissa. Luulenpa, että hänen sävellystyönsäkin oli sanoituksen palveluksessa.

Leskisen parasta biisiä Pekkonen ei ole ajatellut, mutta parhaat levyt hän osaa nimetä.

– Pidän eniten ensimmäisestä, Juice Leskinen & Coitus Int (1973), levystä, koska se oli ensimmäinen ja niin vallankumouksellinen. Tykkään myös Haitaribussi-levystä (1993), jossa olin mukana. Tällä levyllä Juicen nokkeluus ilmenee erityisesti, sillä se on tehty eritoten nokkelaksi.

Eero Pekkonen myöntää silloin tällöin ikävöivänsä kotiseudulleen.

Hän ei oikein pidä nykyisestä Tampereesta sen rakennusuhon ja tekosaarien rakentamisen takia.

– Välillä mieli heittää minut Etuovi.comin sivuille katselemaan Pohjois-Savossa myynnissä olevia omakotitaloja ja kuvittelemaan minkälaista paluumuuttajan elämä entisellä kotisedulla olisi – ja ajattelemaan, olisiko paluu kuitenkaan järkevää.