Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhustenviikolla puhutaan Italiasta ja tuolijoogataan – Viikon ohjelmasta vastaavat Kuopion kansalaisopisto ja kaupungin liikunnanohjaajat

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 3.–9. lokakuuta, maanantaista perjantaihin.

Kuopiossa Vanhustenviikon ohjelmaa järjestävät Kuopion kansalaisopisto sekä kaupungin liikunnanohjaajat. Viikolla on luvassa luentoja ja yhdessä tekemistä, Kuopion kaupunki lupaa tiedotteessa.

Viikko alkaa maanantaina kulttuurikylvyllä Italiaan. Puistokartanon Kallavesi-salissa tutustutaan italialaiseen tapakulttuuriin ja elämäntapoihin italian kielen opettaja Sara Zuffan johdolla. Luento lähetetään myös etänä.

Lisäksi maanantaina ja torstaina tuolijoogataan Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla joogaopettaja Pirjo Rahkosen kanssa.

Tiistaina kuvataideopettaja Juha-Pekka Pohjalainen kertoo taiteesta ja taidehistoriasta luennollaan, jossa käsittelee tapoja nähdä ja siirtää tulkintoja muille. Luentoa ei lähetetä etänä.

Keskiviikkona liikunnanopettaja Heikki Vänskä pureutuu erityisesti ikäihmisille suunnatulla luennollaan liikuntaan ja ravinnosta saataviin hyötyihin.

Luennot jatkuvat torstaina, kun Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Timo Pakkanen syventyy muun muassa korjausneuvontaan, kotona asumisen helpottamiseen arkiteknologian avulla sekä haettaviin korjausavustuksiin.

Vanhustenviikon täyden ohjelmakattauksen tarkkoine aikatauluineen löytää Kuopion kaupungin verkkosivuilta.

Vanhustenviikon jälkimainingeissa Kuopion musiikkikeskuksessa järjestetään Vanhusten päiväkonsertti, jossa esiintyvät Arja Koriseva ja Mikael Konttinen Kuopion kaupunginorkesterin säestämänä. Kapellimestarina toimii Jarkko Kiiski. Konsertissa kuullaan iskelmämusiikin ikivihreitä ja kansan suosikkeja. Luvassa on niin suomihittejä, käännöksiä, euroviisutahteja kuin musikaalisävelmiäkin.

Torstaina 13. lokakuuta kello 13 alkavan konsertin järjestävät Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion kaupungin kotihoito sekä Kuopion kaupungin vanhusneuvosto.