Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkien yhteinen ulkoilmapunttis – Väinölänniemellä lenkkeilevät innostuivat uudesta ulkokuntosalista, joka mahdollistaa monipuolisen lihaskuntotreenin

Väinölänniemen ulkokuntosali herätti kymmenien kuopiolaisten ja erityisesti seniori-ikäisten kiinnostuksen jo heti avajaispäivänä.

Moni kertoi lenkkeilevänsä säännöllisesti Väinölänniemellä ja iloitsevansa uudesta kuntoilumahdollisuudesta lenkkeilyn ohessa.

– Hyvät ja helppokäyttöiset laitteet. Ulkokuntosalilla käyminen tuo mukavaa vaihtelua lenkkeilyn lomaan, Harri Kinnunen ja Mauri Oravainen arvioivat.

Anneli Keränen ryhtyi heti testaamaan kuntolaitteita Kuopion kaupungin palveluksessa työskentelevän liikunnanohjaaja Petra Haverisen opastuksella.

– Tosi hyvä juttu, että kuntosali on nyt rakennettu. Olisipa vain tehty jo kesällä. Käyn Vänärillä avannossa ja lenkillä. Voisin ajatella käyväni salilla uinti- ja lenkkireissujeni yhteydessä, hän pohti.

Lauri ja Irja Siirama kertoivat lenkkeilevänsä Väinölänniemellä ainakin kerran ja jopa kaksi kertaa päivässä.

– Aivan mahtavaa, että nyt on kuntosali lenkkipolun varrella, he iloitsivat.

– Nyt on mahdollista verrytellä ja valmistautua lenkille sekä saada harjoitusta muillekin kuin jalkojen lihaksille.

Kaikille avoimessa ja ilmaisessa, uimarannan ja tenniskenttien tuntumassa sijaitsevassa ulkokuntosalissa on yhteensä yksitoista erilaista kuntolaitetta.

Ulkokuntosalin avajaispäivänä 28. syyskuuta vietettiin myös Kuopion kansallisen kaupunkipuiston viisivuotisjuhlia.

Tenniskenttien vieressä sijaitsevalle pienelle aukiolle istutettiin tammi juhlavuoden kunniaksi.