Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konemusiikin veteraani DJ Proteus soittaa perjantaina uransa viimeisen Kuopion-keikan – ”Intensiivinen ilta tulossa”

Circus Livessä jytisee perjantaina 7. lokakuuta illasta aina pikkutunneille, kun DJ Proteus saapuu viimeiselle Kuopion-keikalleen. Proteus, eli Helsingissä vaikuttava Harri Andersson on koonnut konserttiin useamman esiintyjän kattauksen.

– Halusin yhdistää kovimmat elektronisen musiikin tekijät Itä-Suomesta. Kuopiosta ovat pitkän linjan underground-toimijat K0ntro ja Voema, Joensuusta taas Fiktio ja Insurrection.

Andersson on soittanut 27 vuotta ympäri Suomea ja maailmaa. Uran viimeinen keikka on joulukuussa Kaapelitehtaalla.

– Tähän on tultu terveydellisistä syistä. Olen onnellinen, että pystyn lopettamaan artistiurani seisten ja antamaan lavalla parastani, mutta haikeita viimeisistä keikoista varmasti tulee.

Kuopion-keikalta Andersson ennakoi haikeuden lisäksi myös positiivista energiaa.

– Lavalla on niin monta esiintyjää, että aika intensiivinen ilta on tulossa. Itse esiinnyn joskus loppupuolella – aikataulut tarkentuvat vielä myöhemmin tällä viikolla.

Vaikka Anderssonia ei kenties kuopiolaisilla esiintymislavoilla enää lokakuun jälkeen nähdä, kertoo hän kaupungin olevan niin rakas, että tulee vierailemaan täällä ainakin turistina.

– Kuopio on kolmen minulle rakkaimman kaupungin joukossa, se on Itä-Suomen kehto ja tärkeä musiikkikaupunki.