Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret järjestävät musiikkitapahtuman nuorille – Ilmainen, päihteetön ja ikärajaton setti Kuopion keskustassa – Lavalle nousee myös kuuluisa rap-artisti

Kun nuorilta paikallisilta artisteilta tuli toive tapahtumasta, jossa voisi esiintyä, alkoivat paikalliset kuopiolaiset nuoret yhdessä pohtia, olisiko sellaista mahdollista järjestää.

– Ensin meitä oli viiden hengen porukka ideoimassa ja nyt parinkymmenen 16–18-vuotiaan nuoren porukka tapahtumaa järjestämässä, kertoo tapahtumapäällikkö, ammattikoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa opiskeleva Tomi Tirronen, 16.

Hän on ollut aikaisemmin toteuttamassa Electrolan nimellä tunnettua pelitapahtumaa.

– Pelitapahtuma, jonka järjestimme sai ison suosion, joten mietin, olisiko musiikkitapahtuman järjestämisessä mitään ideaa, hän taustoittaa.

– Lähdin suunnittelemaan Ka44 Fest -musiikkitapahtumaa ilman minkäänlaista aiempaa taustaa musiikkitapahtumien järjestämisestä ja sainkin alkuun hyviä vinkkejä Kuopio Rockin tapahtumapäälliköltä Allu Koskiselta tapahtumaan liittyen.

Nuorisotapahtuman paikkana on Kulttuuriareena 44 Kuopion keskustassa perjantaina 14. lokakuuta.

– Kyseessä on ilmainen, päihteetön ja ikärajaton tapahtuma, Tomi Tirronen sanoo.

– Ovet aukeavat kello 19, kello 19.30 esiintyy Keki ja kello 20.15 Jatkoroikka666. Kello 21 on vuorossa rap-artisti Sexmanen keikka, Tirronen mainitsee.

Tapahtuman järjestävät nuoret yhteistyössä Kulttuuriareenan henkilökunnan kanssa. Tirrosen mukana sponsoreitakin on saatu mukaan.

– Olemme arvioineet, että tapahtumapaikka voisi jopa täyttyä kokonaan eli odotettavissa olisi 450 henkilön osallistujamäärää, Tirronen toteaa.

Hän on havainnut, että nuorille suunnatuille, ikärajattomille tapahtumille on kysyntää.

– Luin toisesta lehdestä mielipidekirjoituksen, jossa sanottiin, että nuorille on liian vähän ikärajattomia tapahtumia, hän kertoo.

– Perjantain tapahtumaan on kaikkien nuorten helppo tulla. Samalla saa vähän kokemusta festarimeiningistä.