Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tein seitsemisenkymmentä nopeaa luonnosta" – Korukisassa menestynyt kuopiolaisnuori jatkaa koruntekoharrastusta

Lapsille ja nuorille suunnattu Lumoava Juniori -korusuunnittelukilpailu sai perjantaina päätöksensä kuopiolaisen koruvalmistaja Saurumin vierailukeskuksessa Neulamäessä. Diplominjakotilaisuudessa juhlistettiin viittä kilpailussa menestynyttä nuorta. Yksi heistä on kuopiolainen Ilona Nylund, 13.

– Tein varmaan seitsemisenkymmentä nopeaa luonnosta, joista muutamia lähdin sitten suunnittelemaan tarkemmin, Nylund avaa parin vuoden takaista Kissat kuutamolla -korun suunnitteluprosessia.

Kilpailuun osallistuneesta 535:stä koruehdotuksesta yhteensä viisi valittiin tuotantoon. Kutakin korua tehtiin sadan kappaleen erä. Korujen tuotto menee osallistujien itse valitsemille kohteille. Nylund valitsi kohteekseen Kuopion löytöeläinsuojan.

Kisan teemana oli luonto, joten Nylundista tuntui luontevalta, että hän kissanystävänä suunnittelee kissa-aiheisen korun.

– Tiesin haluavani tehdä eläinteemaisen korun. Luonnostellessa ensin nousi ympyrän muoto, sitten tuli kaksi kissaa.

Kilpailun jälkeen Nylund on jatkanut korusuunnittelua. Kisa itsessään ei ole suoraan vaikuttanut siihen, vaan innoituksen lähde on hänen alalla työskentelevä isänsä. Vaikka luontoaihekin välähtää yhä aika ajoin esimerkiksi lintujen muodossa, ovat muodot ja kuviot nykyään suuressa roolissa Nylundin koruissa.

Korujen lisäksi Nylundia puhuttelevat muutkin taidemuodot: hän harrastaa muun muassa musiikkia, piirtää ja valokuvaa. Siitä, tahtoisiko hän esimerkiksi tehdä koruja tai musiikkia työkseen tulevaisuudessa, Nylund ei ole vielä varma.

– Ammatista en vielä tiedä, mutta ainakin harrastuksena haluan jatkaa näitä vielä pitkään, hän toteaa.