Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion pääkirjaston Harry Potter -viikko houkuttelee syyslomalaisia – "Olemme faneja koko suku"

Kuopion pääkirjastossa on tällä viikolla vietetty Harry Potter -teemaviikkoa. Velhomaisissa tunnelmissa olivat torstaina Turusta saapuneet Wilho ja Nanna Madetoja sekä kuopiolainen Paula Madetoja. Syyslomaa viettävä Wilho, 10, tuli äitinsä kanssa Kuopioon mummilaan.

– Katselimme, että mitä täällä tapahtuu tällä viikolla, ja huomasimme tämän, Nanna kertoo.

Kolmikko tavoitettiin kirjaston lasten- ja nuortenosastolta tupalajittelun parista.

Olen katsonut elokuvat ja nyt luen kirjoja.

– Olen katsonut elokuvat ja nyt luen kirjoja. Aikaisemmin olemme kuunnelleet ne äänikirjoina. Suosikkini on sarjan toinen tarina, Salaisuuksien kammio, Rohkelikkoon lajiteltu Wilho kertoo.

Kaikki kolme ovat Potter-faneja, kuten myös haastattelun aikaan toisaalla kirjastossa käyskennellyt ukki.

Korpinkynteen lajitellun Paulan suosikki on Wilhon tapaan Salaisuuksien kammio, Korpinkynteen myös päätynyt Nanna puolestaan pitää eniten sarjan kolmannesta kirjasta, Azkabanin vangista.

Kirjastovirkailija Reetta Pakoma kertoo, että Potter-viikko on ollut suosittu. Viikon jokaisena päivänä on sekä ohjattua että itsenäistä ohjelmaa. Toistaiseksi suosituin on Pakoman mukaan ollut maanantaina järjestetty tupalajittelu, joka kävijöiden pyynnöstä tuli myös itsenäisesti tehtäväksi. Teemaviikko jatkuu lauantaihin saakka.

– Lajittelu oli maanantaina kaksi kertaa päivän aikana, ja molemmilla kerroilla väkeä tuli paljon. Lajittelu järjestetään myös lauantaina kello 10 alkaen lasten- ja nuortenosaston lavalla.

Pakoma vinkkaa myös lauantaina pääkirjaston ensimmäisen kerroksen kokoussalissa järjestettävää keskustelutilaisuutta. Rowling vs. HLBTIQA+: Voiko Harry Potteria yhä fanittaa Rowlingista huolimatta? -tilaisuudessa kirjaston henkilökunnan kanssa keskustelemaan tulevat Anna Ojala Laituri 9¾-podcastista sekä sukupuolentutkimuksen professori Leena-Maija Rossi Lapin yliopistosta. J.K. Rowling on viime vuosina esittänyt julkisuudessa transfobisia kannanottoja, mikä on suututtanut osaa sarjan faneista ja minkä tiimoilta keskustelutilaisuus järjestetään.