Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolaiskuoro kruunaa kymmenennen toimintavuotensa juhlakonsertilla tuomiokirkossa – "Kymmenen on sellainen piste joka kertoo, että kuoro on tullut jäädäkseen"

Tänä vuonna pyöreitä vuosia täyttävä Vox Polaris -sekakuoro juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan lauantaina 29. lokakuuta juhlakonsertilla. Tuomiokirkossa kello 17 järjestettävän tapahtuman pääteoksena kuullaan Gabriel Faurén Requiem.

– Se on minusta yksi kauneimmista Requiemeista, joita esitetään. Se on sävelletty orkesterille, mutta me esitämme siitä urkuversion, kuoronjohtaja Jaana Turunen kertoo.

Solisteina Requiemissa ovat sopraano Päivi Welling ja baritoni Olli-Tapio Tikkanen. Urkurina toimii Anu Pulkkinen.

Requiem muodostaa noin puolet konsertista. Sen lisäksi Vox Polaris esittää otteita viimevuotisista Responsorio-konserteistaan.

Kuoro on Turusen mukaan lähdössä innostuneissa tunnelmissa kohti seuraavaa vuosikymmentään.

– Kymmenen vuotta on tärkeä merkkipaalu. Toki on kuoroja, jotka ovat kymmeniä tai satojakin vuosia vanhoja, mutta kymmenen on sellainen piste joka kertoo, että kuoro on tullut jäädäkseen.