Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahoissa Kuvissa nähdään kauhuelokuvien klassikoita –”Se on omanlaisensa outolintu”

Kuvakukossa otetaan varaslähtö halloweeniin lauantaina 29. lokakuuta, kun elokuvakerho Hyvät Kuvat järjestää kauhuteemaisen Pahat Kuvat -iltaman. Tapahtumassa nähdään ensin Clive Barkerin ohjaama ja käsikirjoittama, klassikon mainetta nauttiva Hellraiser vuodelta 1987, sitten James Signorellin ohjaama, vuonna 1988 ilmestynyt Yön kuningatar – alkuperäiseltä nimeltään Elvira: Mistress of the Dark. Kumpikin esitetään englanniksi tekstitettynä.

– Molempia on pidetty, Elviran kohdalla ei nyt ehkä laadukkaina, mutta mielenkiintoisina. Samalla myös aika harvakseltaan nähtyinä elokuvateatteriympäristössä, Hyvien Kuvien puheenjohtaja Santtu Paananen kertoo.

Yön kuningattaren nimiroolissa nähtävä Cassandra Peterson asetettiin samana vuonna ehdolle parhaan naispääosan kategoriaan Saturn-palkinnon saajaksi ja huonoimman naispääosan kategoriaan huonoja elokuvia palkitsevassa Razzie-gaalassa.

– On sanottu, että Elviran hahmo olisi tribuutti Plan 9 from Outer Space -elokuvassa esiintyvälle Vampira-hahmolle. Vampiraahan näytteli suomalainen Maila Nurmi, Paananen huomauttaa.

Pahat Kuvat alkaa lauantaina kello 20 Hellraiserilla, Elviran esitys käynnistyy kello 22. Paananen ja elokuvakerhon johtokunnan jäsen Niko Oinonen suosittelevat tapahtumaa erityisesti kauhunnälkäisille.

– Mutta myös persoonallisten elokuvien ystäville. Hellraiseria on arvostettu kautta aikojen, Elvira taas on omanlaisensa outolintu ja siinä mielessä mielenkiintoinen, Oinonen toteaa.