Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Haluamme selvittää, millainen kysyntä tällaiselle palvelulle on” – Kolmisopen Citymarketin uusi noutopiste on kiinnostanut asiakkaita

Kolmisopen K-Citymarketissa on ollut nyt puolitoista viikkoa käytössä K Nouto -palvelu, jossa asiakas tilaa haluamansa tuotteet ja käy sitten hakemassa ne kaupasta erillään olevasta lokerikosta. Kauppias Topi Miettinen kertoo, että ensimmäisen viikon aikana lokerikkonoutoja oli useita kymmeniä päivässä.

Lokerikkonoudon voi tehdä vuorokauden ympäri.

– Sijaintimme on aika keskeisellä paikalla moottoritien varressa. On ihmisiä, jotka liikkuvat yöaikaan – haluamme samalla selvittää, millainen kysyntä heillä on tällaiselle palvelulle. Tilanteita on monia: joku saattaa olla ohikulkumatkalla vaikka mökille, ja totta kai vuorotöissä käyvät ihmiset voivat hakea ostoksensa työmatkan varrella, Miettinen arvioi yönoutojen tarvetta.

Miettinen näkee, että suomalainen ostoskulttuuri hypermarkettien ympärillä on vuosien saatossa muuttunut erityisesti kulutuskäyttäytymisen suhteen. Tähän puolestaan ovat vaikuttaneet erityisesti vapaammat aukioloajat.

– Kun on opittu, että kauppa on hyvinkin laajasti auki, kertaostokset ovat pienempiä.

Myös se, kuinka juhlapyhät kaupoissa näkyvät, on muuttunut.

– Ennen tuli hurjia piikkipäiviä, koska oli pyhiä kun kauppa oli kiinni. Nyt asiakaskäyttäytyminen on tasaisempaa pitkin viikkoa.