Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ei tätä yritystä tukirahoilla pyöritetä" – 30-vuotias Hulkon Grilli lopetti toimintansa

Kolmekymmentä vuotta toiminnassa ollut Hulkon Grilli sulki ovensa maanantaina. Viimeiset annokset myytiin perjantaina. Viimeiset 12 vuotta grilliä pyörittänyt Sirpa Turunen kertoo, että sähkön hintojen noustessa toiminnan jatkaminen ei ole enää kannattavaa.

– Kolmentoista euron makkaraperunat alkaisivat olla aika suolaisen hintaiset.

Turusen edellisen, 4,2 senttiä kilowattitunnilta kustantaneen sähkösopimuksen päättyessä hinta olisi noussut neljäänkymmeneen senttiin. Siinä missä sähkölasku olisi ennen saattanut olla 150 euroa kuukaudessa ennen siirtomaksua, olisi se jatkossa ollut 1 500 euroa.

– Pörssisähkö tietysti olisi paikoin hyvä, mutta talvella se nousisi aivan älyttömäksi.

Turuselta on kysytty, eikö sähkölaskujen hoitamiseen voisi saada tukia.

– Ei yritystä tukirahoilla pyöritetä. Korona oli ihan eri asia, kun liike täytyi pitää suljettuna. Siitä selvittiin, mutta nyt sähkölaskut vievät pk-yritykset, hän ennustaa.

Grillillä oli useita kanta-asiakkaita, jotka Turusen mukaan ovat käyneet harmittelemassa asiaa ja jättämässä jäähyväisiä.

– Tässä kävi esimerkiksi kolme pientä tyttöä tuomassa kortin, he olivat piirtäneet grillin. Silloin alkoi vähän itkettää.