Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viihde | Laulaja Jenni Vartiainen odottaa Mestarit-kiertueen Kuopion-keikkaa innolla – "Kuopio-halli oli aikoinaan yksi kulmakivi arjessani, kun harrastin luistelua"

Kuopiosta musiikkimaailman huipulle ponnahtanut Jenni Vartiainen kertoo tekevänsä innoissaan paluuta keikkalavoille.

– Olen asunut neljä viime vuotta New Yorkissa ja ollut sen ajan poissa kuvioista. Nyt on hyvä hetki taas aktivoitua ja vieläpä tällä jengillä, hän viittaa Mestarit-kiertueen muihin naisartisteihin.

– On ihanaa olla Suomessa ja nähdä yleisöä sekä kaikkia tuttuja ja jakaa se kaikki rakkaus ja musiikki lavalla. Suomen syksy on ollut ihan älyttömän kaunis kaikkine ruskan väreineen, puhelinhaastattelun ennen Vaasan-keikkaa Viikkosavolle antanut Vartiainen iloitsee.

Kiertueen Kuopion-keikkaa Vartiainen odottaa erityisellä mielenkiinnolla.

– Kuopioon on aina niin mahtavaa saapua, sillä se on minulle hyvin rakas paikka. Olenhan asunut siellä ensimmäiset 19 vuotta elämästäni, hän taustoittaa.

– Nyt keikkapaikkanani toimiva Kuopio-halli oli aikoinaan yksi kulmakivi arjessani, kun harrastin luistelua. Niiralan montun halli oli tietenkin kaiken sydän, mutta Kuopio-hallissa teimme oheisharjoittelutreenejä, juoksimme radalla ja hypimme sisätatamilla.

Kiertueen keikkoja Jenni Vartiainen kuvailee ainutlaatuisiksi illoiksi täynnä tunteita visuaalista ilotulitusta unohtamatta.

Kaija Koo on kovaan ääneen lanseerannut takuuta hittikrapulasta, ja tästä voin olla täysin samaa mieltä, Vartiainen sanoo.

– Kiertueen ensimmäinen keikka Espoossa antoi osviitta siitä, että yleisö ja me käymme koko tunteiden kirjon läpi. Siellä itkettiin, naurettiin, bailattiin, tanssittiin ja huudettiin, ihan kaikkea, hän summaa.

– Nousimme illan aikana aikakoneeseen ja pysyimme keikkakuplassamme ainakin viikon ajan. Me mimmit olemme ihan fiiliksissä siellä lavalla jakamassa musiikin ilosanomaa ja nauttimassa siitä yhdessä yleisön kanssa. Hehkutukseni tuntuvat latteilta näin sanottuna kun tietää, mitä tykitystä siellä on tulossa, tuutin täydeltä rakkautta ja tunteita. Värivalomusaterapiaa pimenevien iltojen iloksi.

Kuopiossa Jenni Vartiainen kertoo käyneensä viime vuonna lomallaan.

– Kävin pyörähtämässä tutuissa paikoissa, kuten Kelloniemessä lapsuudenmaisemissa, metsissä ja rannoilla. Avasin salaa myös entisen kouluni oven keskustassa ja kurkistin nopeasti sisälle. Täytyi tarkastaa, että tilukset ovat tallella. Ketään tuttuja opettajia ei tullut vastaan, joten ajattelin, että tämä on nopea kuokkiminen ja nyt pitää jatkaa matkaa.

– Rakastan Kuopion toria, ja kävin entisen musiikinopettajani kanssa torikahveilla. Jos Kuopiossa on aikaa mennä vain yhteen paikkaan, niin se on ehdottomasti torin ja kauppahallin alue. Kun ottaa torikahvin ja lihapiirakan tai jonkun vegepiirakan, niin sillä pääsee Kuopion makuun. Kuopiossa viihtymisen resepti täydentyy, kun kotiin viemisiksi hankkii torilta tuoreen kalakukon.

Vartiainen kertoo, että Kuopiosta nousee hänelle nykyään paljon nostalgiavivahteita.

– Kaupungissa ei enää tule käytyä kovin paljon, sillä lähisukulaiseni ovat muuttaneet sieltä pois. Mutta minulla on paljon tuttuja Kuopiossa.

New Yorkin vuosina Vartiaisesta on tullut kahden lapsen äiti.

– Äitiys on ihan parasta, hän sanoo.

Mestarit: Kaija Koo, Vesala, Ellinoora & Jenni Vartiainen Kuopio-hallissa 4. marraskuuta.