Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Seuraava henkilö tuskin esittelyjä kaipaa" – Vanhan musiikkilukion kasvatti laulaja Paula Vesala moikkasi opiskelijoita Lumitin avajaisissa

Taidelukio Lumitin iltapäivä huipentui tänään juhlaan, kun kolme kuukautta käytössä ollut lukiorakennus vietti avajaisiaan. Uutta taideoppilaitosta muisti myös Kuopion musiikkilukiossa opiskellut Paula Vesala. Videolla puhuva Vesala tsemppasi opiskelijoita ja kehotti muistamaan opiskelun lisäksi myös rentoutumisen. Vesala keikkailee tänä iltana Kuopiossa toisen musiikkilukiosta ponnistaneen artistin, Jenni Vartiaisen kanssa.

Tilaisuudessa esiteltiin myös virallisesti taiteilija Hanna Vihriälän Sydän-teos, joka on koostettu lukuisista kattoon ripustetuista pikkuesineistä.

– Kunpa saisin tänne vakiokortin, että voisin tulla aina esityksiin hakemaan kipinää, Vihriälä kommentoi ihastellen avajaisissa nähtyjä taidelinjojen opiskelijoiden esityksiä.

Kunpa saisin tänne vakiokortin, että voisin tulla aina esityksiin hakemaan kipinää.

Vihriälä kertoi Savon olevan hänelle rakas paikka – hän mökkeilee Juankoskella, mutta käy kerran vuodessa myös Kuopiossa.

– Joka kesä tulemme Kuopioon, ja se on aina hieno päivä. Ja hieno päivä on tämäkin.

Lukio-opintojensa loppusuoralla olevat Selma Saarela, Tami Saarinen, Tiia Oravainen ja Onni Yläkorhola ovat viehtyneet uuteen lukiorakennukseen, mutta myös Sydän-teokseen. He kiittelevät rakennuksen käytännöllisyyttä ja tilavuutta.

– Palvelee tosi hyvin taiteita, Saarela pohtii.

Osa Sydämessä olevista esineistä on kerätty kuopiolaisilta. Kukaan nelikosta ei tunne ketään, joka esineitä olisi lahjoittanut.

– Muistan kuitenkin kun keräys oli päällä, Yläkorhola miettii.

– Rakastan, että siinä on nimenomaan opiskelijoiden, opettajien ja ylipäätään kuopiolaisten esineitä, Saarinen kommentoi.