Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Toiveena olisi, että myös vanhat asiakkaat löytäisivät tänne” – Sakkyn kauneudenhoitopalveluiden asiakkaat jäivät muuton yhteydessä keskustaan

Kuopiolaiset eivät ole vielä löytäneet Savon ammattiopiston uusiin tiloihin aivan yhtä tiuhaan kuin entisiin, kertovat kosmetologiopiskelijat Satu Voutilainen, Sari Flygare ja Emmi Honkanen.

Kun Sakky muutti Presidentinkadun kampukselta uusiin tiloihin Savilahteen, jäi myös osa koulun kauneudenhoitopalveluita käyttävistä asiakkaista pois. Ammatinohjaaja Eveliina Rajala ja myymälävastaava Mari Voutilainen kertovat, että vaikka määrä on notkahtanut jonkin verran, on myös uusi asiakaskunta löytänyt paikalle.

– Kampusalueella on paljon sellaisia asiakkaita, jotka eivät käyneet meillä Presidentinkadulla. Tässä on kuitenkin paljon toimistoja, joissa moni työskentelee, Mari Voutilainen kertoo.

– Toiveena olisi kuitenkin se, että myös vanhat asiakkaat löytäisivät tänne. Ennen kaikkea haluamme herätellä kuopiolaisia siihen, että meillä on upea hieno ammattikoulu täällä uudenaikaisissa tiloissa. Innokkaille opiskelijoille olisi kiva saada asiakkaita malliksi, Rajala lisää.

Ihmiset eivät välttämättä tiedä missä salonki on.

Flygare, Honkanen ja Satu Voutilainen ovat kaikki viimeisen vuoden opiskelijoita ja valmistuvat ensi keväänä. Kaikkia kiinnostavat kauneudenhoidossa hiukan eri asiat.

– Tämä on ehkä tylsä vastaus, mutta haluaisin tulevaisuudessa keskittyä kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon ja kosmetiikkaan, Flygare toteaa.

– Minä taas toivon, että pääsisin tulevaisuudessa kouluttautumaan vielä enemmän meikkaukseen ja kynsien hoitoon, Satu Voutilainen kertoo.

– Minullakin olisi uratoiveissa kokonaisvaltainen ihon- ja kehonhoito, mutta opintojen aikana on myös herännyt kiinnostus erityisesti jalkahoitoihin, Honkanen sanoo.

Rajala kertoo, että vaikka valtaosa kauneudenhoitoa opiskelemaan tulevista on naisia, ovat myös miehet alkaneet löytää alan.

Siitä, kuinka paljon kävijöitä hoidoissa esimerkiksi viikkotasolla käy, ei Sakkylla ole antaa vielä lukuja. Mari Voutilainen muistuttaa, että toiminta on käynnistynyt vasta muutama kuukausi sitten ja rutiinia vielä haetaan.

– Hiuspuolella toiminta on lähtenyt asiakasmäärien suhteen hyvin käyntiin. Mietinkin, voiko kauneudenhoidon puolella osasyynä olla se, että ihmiset eivät välttämättä tiedä missä salonki on, Rajala arvioi.

Kampaamo on kampuksen tiloissa näkyvämmällä paikalla, kun taas salonki on hieman peremmällä.

– Hoitoajat ja tarjottavat palvelut vaihtelevat jakson mukaan, rytmisesti opetuksen kanssa. Olisi kiva, jos opiskelijoiden opintopäivät saisi täyteen, Rajala toivoo.