Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Itseoikeutetusti yhden tribuutin saa isäni, eli kuplettimestari Jaakko Teppo" – Ilja Teppo juhlii soolodebyyttinsä levynjulkkareita Sawohousessa

Joensuulainen lauluntekijä Ilja Teppo saapuu lauantaina 12. marraskuuta kello 20 levynjulkaisukeikalle Sawohouseen. Onnen osakkeita on Tepon ensimmäinen sooloalbumi, joka rakentuu runsaan vuosikymmenen keikkailun ja eri kokoonpanoissa soittamisen pohjalle.

– Olen keikkaillut pitkään sekä yksin että eri kokoonpanojen kanssa. Keikkoja on plakkarissa yli 1 300. Siksi voi kuulostaa kummalliselta, että julkaisen ensimmäisen soololevyni vasta nyt. Nyt on mahtava tunne, että olen saanut ketsuppipullon korkin auki myös soololevyjen julkaisemisen suhteen, Teppo tunnelmoi.

Teppo on soittanut aikaisemmin esimerkiksi Kaukolasipartiossa, jossa vastasi laulujen teosta. Onnen osakkeissa kuullaankin esimerkiksi Kaukolasipartion kitaristi Pertti Felleriä ja basisti Sampsa Asikaista.

Kaksi vuotta sitten Ilja Teppo vieraili ystävänsä, laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikaisen luona Riihimäellä.

– Siinä Jarkon pihapatiolla soittelin hänelle laulujani, joita olin tien päällä rustaillut. Jarkko kuunteli biisit ja sanoi että miksi et ole tehnyt näistä levyä. Tuosta lauseesta alkoi prosessi, joka on nyt saatu päätökseen.

Martikaisen kautta löytyi esimerkiksi levyn tuottanut, Leevi and the Leavingsissakin vaikuttanut Niklas Nylund.

Levyllä kuullaan tunnetiloja huumorista herkkyyteen, lupailee Teppo.

– Tavoitteena on saada ihmiset nauramaan ja itkemään saman keikan aikana.

Sawohousen konsertissa kuullaan luonnollisesti kappaleita uudelta levyltä. Lisäksi luvassa on muutamien esikuvien tribuutteja.

– Muita ei mainita etukäteen, mutta itseoikeutetusti yhden tribuutin saa isäni, eli kuplettimestari Jaakko Teppo.