Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 20 metriä pitkä joulukuusi pystytettiin Kuopion torille – "Torikuusi on peräisin Pihkainmäestä, ja ikää sillä on noin 65 vuotta"

Reilut 20 metriä pitkä kuusi pystytettiin keskiviikkona aamupäivällä Kuopion torille kaupungintalon edustalle joulun lähestymisen merkiksi.

– Torikuusi on peräisin kaupungin mailta Pihkainmäestä ja ikää sillä on noin 65 vuotta, metsätyönjohtaja Markku Immonen Kuopion kaupungilta kertoo.

Kuusen saaminen torille oli useamman tunnin urakka.

Valot sytytetään joulukauden avajaisissa.

– Pihkainmäkeen saavuimme aamulla puoli kahdeksan tietämillä, ja pitkä kuljetus lähti liikkeelle kello 9 jälkeen. Perillä Kuopion torilla olimme noin kello 10, ja siitä alkoi kuusen pystytys, johon kaikkinensa meni noin tunti, Immonen laskeskelee.

– Projekti sujui hyvin ja ongelmitta, hän luonnehtii.

Torikuusi kuljetettiin torille lavettiautolla kyseistä tehtävää varten rakennetun telineen päällä. Kuusi pystytettiin paikalleen suurella autonosturilla. Paikalla oli nosturiyrittäjän lisäksi kaupungin metsureita töissä.

Toripuuksi on tarkoitus löytää hyvämuotoinen, latvuksesta karsiutumaton, noin 20-metrinen kotimainen kuusi.

Joulukuusen valot sytytetään joulukauden avajaisissa lauantaina 19. marraskuuta. Kuusen tähti on jo paikoillaan.

Myös Kuopion kaupunginosiin on tulossa kaupungin toimittamia, torikuusta pienempiä joulukuusia.