Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ykkössuosikkeina puuro ja kalakukko – Kuopiolaiset käyvät hotelliaamiaisella aina vain useammin

Kuopiolaiset Roosa Havukainen, Milja Hirvonen ja Tilla Martikainen aloittivat tämän viikon hotelliaamiaisella. Työporukalla Original Sokos Hotel Puijonsarven Utu-ravintolaan syömään tullut kolmikko kertoo yhteisen aamiaisen olevan pehmeä lasku maanantaihin.

– Tämä on vähän tällaista arjen luksusta, työviikko käynnistyy tällä hyvin, Martikainen toteaa.

Kuopion hotelleista kerrotaan, että hotelliaamiaisella käyminen ilman, että on yöpynyt hotellissa, on yleistynyt pandemian jälkeen. Sekä Puijonsarvesta että Lapland Hotels Kuopiosta kerrotaan ilmiön olevan kasvussa. Suosituimpia aikoja ovat viikonloput, hiljaisimpia puolestaan maanantait.

– Eteinkin viikonloppuisin aamiaisemme on suosittu myös kaupunkilaisten keskuudessa, ja heidän osuutensa kaikista aamiaisvieraista on merkittävä. Puhutaan jo kymmenistä pöytäkunnista, ravintolapäällikkö Teemu Kurikka Lapland Hotelsilta kertoo.

Maanantaiaamiaiselle tulleen seurueen kesken on vaihtelua siinä, kuinka usein kukin käy hotellissa aamiaisella. Havukainen käy harvakseltaan.

– En ainakaan Kuopiossa. Jos käyn ystävän luona jossain muualla, saatamme käydä ulkona aamiaisella, Havukainen kertoo.

Hirvonen paljastaa, että on useasti kaavaillut käyvänsä, mutta ei ollut ennen tätä tullut toteuttaneeksi suunnitelmaa. Martikainen puolestaan kertoo käyvänsä varsinkin juhlapäivinä.

Jos käyn ystävän luona jossain muualla, saatamme käydä ulkona aamiaisella.

– Jos jollain on synttärit, tai vaikkapa nyt isänpäivänä.

Hotelleista kommentoidaan, että juuri juhlapyhien seutu on erityisen vilkasta aikaa.

– Hotelliaamiainen on suosittu juhlapäivän aloitustapa. Esimerkiksi nyt viime aikoina isänpäivä, miestenpäivä, joulushoppailupäivät ja joululoman ajankohdat ovat aikoja, kun ennakkovarauksia on tullut ja tulee todella mukavasti, tapahtuma- ja markkinointikoordinaattori Kirsi Koponen Sokos Hotel Puijonsarvesta kertoo.

– Vilkkainta aikaa ovat lomat ja juhlapyhät, mutta toki myös vilkkaammat bisnesajanjaksot, jolloin voidaan käydä aamiaispalaverissa tai hotelliasiakkaan vieraana, hotellinjohtaja Tiina Rautaparta Scandic Kuopiosta ja Scandic Atlaksesta täydentää.

Havukaisen, Hirvosen ja Martikaisen lautaset on lastattu monipuolisilla aamiaisruokalajeilla. Kullakin ruokailijalla on omat mieltymyksensä ja näkemyksensä siitä, mitä ilman hotelliaamiainen ei ole täydellinen.

– Puuron ja kahvin pitää olla hyvää, Martikainen toteaa.

– Munakokkeli ja pekoni ovat minusta hotelliaamiaisen peruspilarit, Hirvonen sanoo.

– Minulla ei ole mitään tiettyä, mutta kiinnitän huomiota tarjoiltavien monipuolisuuteen ja tuoreuteen. Lisäksi minulle on tärkeää, että hotellissa saa jotain vähän erilaista kuin mitä kotona on, Havukainen pohtii.

Niin Puijonsarvessa, Lapland Hotelsissa kuin Scandiceissakin esiin nouseva aamiaissuosikki on puuro.

– Yön yli haudutettu kaurahelmipuuro on yksi suosituimmista tuotteistamme. Sitä menee aamiaistarjoilussa noin kymmenisen kiloa, Kurikka kertoo.

Puijonsarvessa tarjoillaan puuroa sekä maitoon että veteen keitettynä. Niitä menee Koposen mukaan useita puurokattilallisia aamussa.

– Lisäksi puuron kanssa ykkössijaa jakaa paikallinen perinteinen kalakukko. Sitä menee useita kiloja per aamu, Koponen kertoo.

– Meillä puuron ohella suosituimmat yksittäiset tuotteet ovat munavuoka, karjalanpiirakka, marjat ja kahvi, Rautaparta luettelee.