Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Katsoo mihin elämä vie” – Leukemia antoi Rasminelle sysäyksen tavoitella musiikkihaaveitaan

Musiikki on ollut Rasmine Pekkariselle, 22, tärkeä osa arkea koko elämän ajan.

– Olen tykännyt musiikista – kuuntelen sitä paljon ja olen lauleskellut kotona. Mutta se ei ollut asia, jota olisin uskaltanut lähteä tavoittelemaan. Harrastin ennen teatteria ja tykkäsin näyttelemisestä, mutta musiikki oli kuitenkin asia, josta vähän kuin salaa haaveilin.

Kun Pekkarinen sai kolme vuotta sitten tammikuussa, juuri ennen ylioppilaskirjoituksia leukemiadiagnoosin, myös suhde musiikkiin muuttui. Rankat, kaksi ja puoli vuotta kestäneet hoidot kuluttivat voimia, eikä asioita jaksanut tehdä entiseen malliin. Pekkarinen oli kirjoittanut syksyllä 2018 kolme ainetta ja tarkoitus oli ollut kirjoittaa maaliskuussa 2019 loput kolme.

– Yritin mennäkin niihin, mutta olin joka kerta kuumeessa ja jouduin lähtemään päivystykseen osastolle.

Myös fyysinen teatteriharrastus jäi taka-alalle.

– Laulaminen on yksi ainoista asioista, joita pystyin tekemään. Sairaslomalla kotona ollessa päivät lauloin silloin kun vaan voimat riittivät.

Sairaslomalla myös haaveet musiikkiunelmien toteuttamisesta alkoivat konkretisoitua. Pekkarinen kävi vuoden verran lauluopetuksessa ja alkoi ladata Instagram-tililleen lauluvideoita. Tänä keväänä hän kävi studiossa äänittämässä esikoiskappaleensa Kuolemanvyöhyke. Studiovisiitti oli osittainen yllätys – Pekkarinen luuli olevansa menossa äitinsä ystävän kotistudioon äänittämään coverbiisejä.

Matkalla selvisi, että päämäärä olikin Toivalassa toimiva Studio 33.

Kuolemanvyöhyke on Pekkarisen pari vuotta sitten puhelimeensa äänittämän melodian pohjalta tehty, Samuli Rimmin ja Timo Pönnin säveltämä ja Pekkarisen äidin Ulla Pekkarisen sanoittama kappale. Sekä Rasmine että Ulla Pekkarinen ovat saaneet kappaleesta palautetta.

– Tietenkään kaikki eivät voi tykätä eikä ole tarkoituskaan, mutta ne jotka meille ovat tulleet puhumaan ovat kertoneet, että kappale ja tilanteeni on koskettanut heitä.

Tässä vaiheessa tulevaisuudensuunnitelmat ovat melko maltillisia. Kevään yhteishaussa Pekkarinen aikoo pyrkiä opiskelemaan musiikkia. Lisäksi hän on muutaman kuukauden ollut laulajana yhtyeessä, joka ainakin tällä hetkellä kulkee hänen etunimellään.

– Tarkoitus olisi lähteä keikkailemaan. Tällä hetkellä olemme coverbändi, mutta toivon että pääsemme lähiaikoina tekemään enemmän omaa musiikkia.

Kuntoutus jatkuu. Samalla tähtäimessä ovat työt.

– En osaa tässä vaiheessa miettiä hirveän pitkälle, kun olen joutunut elämään niin hetkessä nämä muutamat viime vuodet. Katsoo, mihin elämä vie.