Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajalan Puhaltajat juhlistaa 50. vuottaan konsertissa – Mukana myös Wanhoja Torwia

Niin Rajalan koulu kuin sen puhallinorkesterikin ovat tänä vuonna juhlistaneet 50. toimintavuottaan. Juhlavuoden kruunaa lauantaina 19. marraskuuta kello 15 järjestettävä Rajalan Puhaltajien konsertti.

Rajalan Puhaltajissa soittanut ja orkesterin historiikin koostanut Jaro Julkunen kertoo, että konsertti tulee olemaan hyvin Puhaltajien näköinen. Esiintymässä ovat niin kuoro, orkesterissa soittavat lapset ja nuoret, kuin entisiä orkesterin jäseniäkin.

– Puhutaan vähän itseironisesti Wanhoista Torwista, eli heistä jotka ovat vuosikymmenten varrella soittaneet Puhaltajissa. Tulemme verestelemään muistoja, että miltä tuntuu torven tai pillin ottaminen esille ja kuinka soitto soi, Julkunen kertoo.

Myös konsertin ohjelmisto on läpileikkaus Puhaltajien toimintavuosista. Lasten ja nuorten osastot soittavat modernimpaa orkesterimusiikkia, Wanhat Torwet puolestaan sitä, mitä orkesterissa on takavuosina soitettu.

– Esimerkiksi 70- ja 80-luvuilla Rajalan Puhaltajat tunnettiin sellaisesta kappaleesta kuin Ankkurit ylös -marssi. Aina kun lähdimme avaamaan Kuopio Tanssii ja Soin, sillä lähdettiin liikkeelle. Siitä tuli pitkälti Rajalan Puhaltajien oma kappale, Julkunen muistelee.