Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

III Tenoria -konsertti tuo Musiikkikeskuksen lavalle 60 muusikkoa – Yhtenä heistä  Kuopiossa aikaisemminkin vieraillut gospelartisti Everett W. Miller

Ensi viikon keskiviikkona 23. marraskuuta Kuopion Musiikkikeskuksen valtaa III Tenoria -konsertti. Kello 19 alkava esitys on jatkoa vuonna 2016 nähdylle II Tenoria -konsertille. Lavalle nousevat Alavan seurakunnan kanttori Ossi Jauhiainen, Wienin valtionoopperan oopperakuorossa laulava Veli-Pekka Varpula, yhdysvaltalainen gospellaulaja Everett W. Miller, sekä Kristiina Brask ja Wienin valtionoopperaan kiinnitetty sopraano Piia Rytkönen. Musiikista vastaavat Tahdistin-orkesteri johtajanaan Harri Hyppölä, sekä houseband. Esityksessä kuullaan myös Alavan kirkkokuoroa.

– Kaikkiaan estradille nousee kutakuinkin kuutisenkymmentä laulajaa ja muusikkoa, Ossi Jauhiainen arvioi.

Konsertin settilista muodostuu monipuolisesta kattauksesta: genreä piisaa moneen makuun.

– Siellä on perus tenorikonserttimatskua, on joululauluja, gospelia ja oopperaa. Lisäksi on populaarimpaa, kuten Nightwishin Sleeping Sun sekä Anthem ABBAn Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen säveltämästä Chess-musikaalista, Jauhiainen luettelee.

Alavan seurakunta ja kirkkokuoro järjestävät 21. ja 22. päivä marraskuuta myös gospel-työpajan, jota Everett W. Miller vetää. Työpaja on sikäli suljettu, että tilat ovat rajalliset ja osallistuminen edellyttää ainakin perustason lauluosaamista.

– Pajaan ei yksinkertaisesti mahdu suuria joukkoja. Mutta jos alan parissa on yksittäisiä ihmisiä joita paja kiinnostaa, minuun voi olla yhteydessä, Jauhiainen kehottaa.

Vaikka työpaja ei ole kaikille avoin, sen hedelmistä pääsee nauttimaan myös suuri yleisö. Työpajassa valmistuneita gospelkappaleita esitetään nimittäin muun muassa marraskuun 27. päivän Tuomasmessussa Alavan kirkossa.