Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkopalvelumaksut pysyvät ennallaan – Kaukolämmön energiamaksuja kuitenkin korotetaan

Kuopion Sähköverkko Oy:n verkkopalvelumaksut säilyvät ennallaan ensi vuonna. Päätöksen taustalla on Energiaviraston valvontamallin mukanaan tuomat muutokset, kertoo Kuopion Energia tiedotteessaan.

Asiakkailta ei myöskään peritä perusmaksua joulukuulta 2022 eikä tammi- ja helmikuulta 2023. Valvontamallimuutoksen lisäksi päätökseen vaikutti Fingridin ilmoitus, että jakeluverkkoyhtiöiltä ei peritä kantaverkkomaksuja kaikilta kuukausilta.

– Olemme tyytyväisiä, että voimme pitää verkkopalveluhinnat ennallaan, vaikka rakentamiskustannukset ovat nousseet voimakkaasti. Kohdistamme kantaverkkomaksujen alennuksen vaikutuksen talvikauteen, kun sähkön tarve asiakkaillamme on suuri, Kuopion Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Kari Väänänen kertoo tiedotteessa.

Kohonneiden energian hankintakulujen vuoksi kaukolämmön energiamaksuihin tehdään kuitenkin maltillisia korotuksia vuoden vaihteessa. Kaukolämmön perusmaksuihin ei tule muutoksia.

Kuopion Energia korottaa yleis- ja puulämmön energiamaksuja viisi prosenttia 1. tammikuuta 2023 alkaen.

Tarkkalämpö-tuotteen osalta hinnat pysyvät entisellään.

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on tiedotteen mukaan keskimäärin 3,6 prosenttia.

Hintojen korotuksen perusteena ovat Ukrainan sodan vaikutukset, jotka heijastuvat kotimaiseen lämmöntuotantoon.

Kaukolämmön tuotannossa käytettyjen puupohjaisten biopolttoaineiden hankintakustannukset ovat kohonneet yli 40 prosenttia vuoden takaisesta. Syynä hintojen nousuun on muun muassa Venäjän tuonnista luopuminen ja siitä seurannut kotimaisten biopolttoaineiden kysynnän kasvu.

– Kaukolämmön tuotannossa syntyvän sähkön pörssimyynnistä saatavilla tuloilla pystymme kompensoimaan kohonneita lämmöntuotannon hankintakustannuksia, minkä ansiosta hinnankorotus onnistutaan pitämään maltillisena, kertoo kaukolämpöjohtaja Reima Lassila Kuopion Energian tiedotteessa.