Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piispa Jari Jolkkonen 19. kertaa vietettävässä Kirjakantissa: "Meidän täytyy siedättyä muiden mielipiteille ja käydä vuoropuhelua"

Perinteikkäässä Kirjakantissa julkaistiin Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen uusin teos, Ymmärrystä etsivä usko.

– Kirjassa yritän etsiä uskon vastausta suuriin asioihin, kuten tiede, vallankäyttö ja ihmisoikeudet. En tiedä löytyykö vastauksia, mutta aina on hyvä etsiä, Jolkkonen kertoi julkaisutilaisuudessa.

Tilaisuudessa Jolkkosta haastatteli Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja, journalisti Riitta Raatikainen. Jolkkonen ja Raatikainen keskustelivat kirjan teemoista ja pohtivat esimerkiksi polarisoitumista eri instituutioiden, kuten evankelis-luterilaisen kirkon, sisällä.

En tiedä löytyykö vastauksia, mutta aina on hyvä etsiä.

Raatikainen tiedusteli, millaisilla keinoilla voisi olla mahdollista rakentaa silta erimielisten välille.

– Yksi ratkaisu voisi olla altistaminen, vähän kuin allergioiden hoidossa. Että siedätyttäisiin ja käytäisiin vuoropuhelua, ei ainoastaan samanmielisten kanssa, vaan aivan kaikkien, Jolkkonen ehdotti.

Kirjakantti jatkuu lauantai-iltaan 19. marraskuuta saakka. Ohjelmaa järjestetään esimerkiksi Kuopion Muotoiluakatemialla, pääkirjastolla ja ravintola King's Crownissa.

Kolmepäiväisessä tapahtumassa on luvassa vielä torstaina laulunkirjoituspaja sekä kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä kulkeva Runopuulaaki. Perjantaina muun muassa puhutaan siitä, kuinka kirjat ja biisit syntyvät ja jaetaan Mestarisanastaja-palkinto. Tapahtuman päätöspäivänä lauantaina nähdään näytelmä Erakon laulu, syvennytään kansanuskon yöpuoleen ja kuullaan Eino Leinon töihin pohjaava Elämän koreus -monologi.

Täyden ohjelmakattauksen sijainteineen ja kellonaikoineen löytää Kirjakantin verkkosivuilta.