Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastusopiston juhlatapahtuma innosti lapsiperheitä – Säiden haltija loihti talven lumisen ihmemaan Puijon tornin juurelle

Puijon tornin juurella kävi kuhina, kun lapsiperheet tutustuivat Kuopion Pelastusopiston opiskelijoiden esittelemiin paloautoihin keskiviikkoiltana.

Lumisade loihti puhtaan valkoisen tunnelmallisen illan vankkojen kuusien ympäröimälle tienoolle.

– Kaikki tekniset vempaimet kiinnostavat poikaamme Ronia, Mikko Tuppurainen totesi.

– Hienoa ja mukavaa, että järjestetään lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, hän mainitsi.

Eikä aikaakaan, kun Roni asettautui pelastajaopiskelijan kanssa istumaan paloauton kyytiin. Mukana tapahtumassa oli myös Ronin äiti Heli Turunen.

Puijon torni on valaistu iltaisin 4. joulukuuta saakka Pelastusopiston 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kännykkäkamerat räpsyivät, kun kuopiolaiset ottivat kuvia punaisesta, juhlavalaistuksessaan "liekehtivästä" tornista.

Moni vierailija suuntasi myös valaistulle ja esteettömälle kävelyreitille, joka kiertää Puijon Majaa.

Niin sanottu kansipolku oli jalostunut koko perheelle suunnatuksi pelastajapoluksi, jolta löytyi kysymysrasteja. Esimerkiksi hätänumero 112 oli yhden rastin aiheena. Ideana oli harjoitella turvallisuustaitoja.

Pelastastajaopiskelijat Joonas Korhonen ja Miikka Vesterinen Pelastusopistolta olivat iloisia päästessään mukaan tekemään tapahtumaa.

– Kunnia-asia on olla mukana. Pelastusopisto täyttää vain kerran 30 vuotta.

Pelastusopisto järjesti tapahtuman yhdessä Pelastusopiston oppilasyhdistyksen ja Puijo Peakin kanssa kahtena iltana, tiistaina 29. ja keskiviikkona 30. marraskuuta.