Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikuisten ystäväkirja | Korumuotoilija Hanna Korhosen salaiset paheet eivät ole salaisia – "Sillä paheet ovat ihania"

Nimeni: Hanna Korhonen

Lempinimeni: Minulla ei taida oikein olla lempinimeä tällä hetkellä, joskus lukioaikoihin se oli Hanneli. Isoveli oli parin vuoden iässä raapustanut "Minä vekara"-kirjaan lempinimekseni PÖLLÖ hatarilla tikkukirjaimilla.

Ammattini / työkseni teen: Olen korumuotoilija ja opiskelen parhaillaan kultaseppämestariksi. Toteutan asiakkaiden ihania koru-unelmia.

Horoskooppimerkkini: Käärmeenkantaja

Syntymäpäiväni: 5.12.

Henkinen ikäni: 8v. ja toisaalta 111v.

Pituuteni: 159,5cm

Silmien väri: Mäntymetsän väriset - ruskeaa, vihreää, harmaata.

Hiusten väri: Punainen, mutta luonnostaan villasukka.

Paras piirteeni: Löydän kaikesta jotain hyvää ja positiivista.

Siviilisääty: Avoliitossa

Tällä hetkellä olen: Kotisohvalla vastailemassa ystäväkirjaan, kohta lähden ateljeelle viimeistellään korvakoruja Linnan Juhliin.

Minusta tulee isona: Rikas, upeassa hirsitalossa kauniin luonnon keskellä asuva korumuotoilija-kultaseppämestari, joka on tarjonnut uran useille upeille korusuunnittelijoille ja koruntekijöille ihanaan, palkitsevaan työpaikkaan.

Suurin esikuvani on: En osaa sanoa yhtä tiettyä henkilöä, mutta kaikki ne ihmiset, jotka ovat selvinneet suurista koettelemuksista, säilyneet ehjinä ja rakastavina niistä huolimatta, tai niiden kokemusten ansiosta.

Lempikappaleeni: Oi niitä on niin paljon..! Yksi niistä on Erik Satien "Gnossienne: No. 1.", lisäksi sanottakoon Heilungin "Norupo" ja uusista tuttavuuksista Lorna Shoren "Pain Remains I: Dancing Like Flames".

Lempielokuvani: Elokuvia on tullut katsottua runsaasti ja lempielokuvia on syntynyt ihan kategorioittain, Fincherin "Seitsemän" on raakuudessaankin todella hyvä kokonaisuus juonen ja näyttelijäsuoritusten ym. osalta. Vastapainona lisätään toisesta ääripäästä Miyazakin "Totoro".

Lempikirjani: Niitäkin on useita, valitsen tällä kertaa "Linnunradan käsikirja liftareille".

Paras vuodenaika on: Pidän kaikista omine ominaisuuksineen, järjestys olisi ehkä kevät, syksy, kesä, talvi..? Tai ehkä syksy, kevät... eiku kesä... eiku...

Mieluisin paikkani: Metsä

Jos olisin rakennus, olisin: Antoni Gaudín ”Sagrada Família”

Suurin unelmani: Että ahneus katoaisi maailmasta.

Tyylini on: Värillä ei ole väliä, kunhan se on musta. Ripauksella oranssia tai kultaa.

Kahta en vaihda ja ne ovat: Luonnon kaikkinainen kauneus ja hyvä terveys.

Salainen paheeni: Ei niinkään salainen, sillä paheet ovat ihania: hyvä viski (yleensä skotti) ja pikkusikarit, tumma suklaa.

Tarvitsen: Omaa aikaa latautuakseni.

Paras Martta-taitoni: Karjalanpiirakat. Minut löytää niiden merkeissä myös Mummoillen - henkisen mummon käsikirjasta.

Jos uskaltaisin niin: Tekisin muutaman yön soolo-vaelluksen vaaroilla tai tuntureilla. Sen vielä teenkin.

Paras tapa viettää vapaailta: Luontoa, hyvää ruokaa, hyvää seuraa, hyvä elokuva, sauna... Kaikki nämä tai osa niistä.

Suurin ongelmani puolisoni, vanhempieni tai terapeuttieni mielestä: Muutosvastarinta. Kapinoin aina muutoksen edessä, vaikka tiedän että muutos olisikin hyvästä.

Ottaisin mukaan autiolle saarelle: Teleportin.

Suomen kielen kaunein sana: Kaiho.

Murehdin: Turhaan asioita, joita ei ole tapahtunut, eikä välttämättä koskaan tapahdu.

Minut saa nauramaan: Välillä ihanan pöljän hölmöt jutut ja välillä haastavampi huumori.

Viimeisin villitykseni: Hetkellisiä villityksiä tuntuu tulevan päivittäin, osa jää pidemmäksi aikaa ja osa unohtuu nopeasti. Ehkä kuitenkin sanoisin polkujuoksu, jota olen harrastanut jo useamman vuoden, mutta se on muistaakseni viimeisin joka jäi ja vetää edelleen puoleensa.

Olen onnellisimmillani kun: saan rauhoittua aamupalalle ulkoilmassa, viipyillä siinä pitkään auringon noustessa ja tiedän, että läheisillä ja rakkailla kaikki on hyvin.

Pelkään: että niille läheisille ja rakkaille tulisi murheita tai mitään ikävää. Kaikki se kuuluu elämään, mutta toivoisin että heillä olisi aina hyvä olla.

Vanne kiristää päätäni kun: olen sotkenut aikatauluni ja järjestän itselleni turhan kiireen.

Bravuurini keittiössä (viinin lipitystä ei lasketa): Lihapullat, erilaiset kasvissosekeitot, pasta carbonara, ja uunikana. Kunnolla paahdettu ruskeakastike.

En osaa: Kutoa sukkia. Vai onko se neuloa..?

Jos saisin miljoona euroa: Tekisin samaa kuin "Minusta tulee isona" + matkustaisin ainakin Uuteen Seelantiin ja pitkästä aikaa Skotlantiin.

Jos olisin rakennus, olisin: Antoni Gaudín "Sagrada Família". Sen kasvussa kestää tolkuttoman pitkään, mutta luotan, että siitä tulee kyllä vielä upea kokonaisuus. Se sisältää jo nyt runsaasti hienoja ja uniikkeja yksityiskohtia, joita vain harvat pääsevät näkemään ja kokemaan.

Viimeksi sain parhaan ystäväni nauramaan oikein kunnolla: En ikävä kyllä muista! Todennäköisesti torspoilin jotain hölmöä hyvin väsyneenä ja tilannekoomisena..!

Elämän tarkoitus on: Löytää itsensä ja tehdä elämästä juuri mitä siitä haluat.

VALITSE TOINEN

Sokeri – Suola: Suolaiset herkut vetää puoleensa. Ja suola on pelastanut monesti juoksukisoissa!

Piirtäminen – Soittaminen: Piirtäminen on minulla verissä. Haluaisin osata soittaa, mutta osaan vain korvakuulolta. Nuotteja en ole koskaan oppinut.

Iloisuus – Melankolia: Molemmat. Olen pääasiassa iloinen, mutta välillä on vain vaivuttava melankolian tummaan syleilyyn. Ilman varjoja valo ei näkyisi.

Opiskelu – Työnteko: Konkreettinen työskentely on minulle luontevampaa, samalla myös opin parhaiten. Joka tapauksessa, rakastan uuden oppimista.

Fyysinen suhde – Henkinen suhde: Molemmat. Jos parisuhteessa toinen puuttuu, ei ole toistakaan.

Karppaus – Larppaus: Nuorena tuli harrastettua larppausta roolipeliporukoissa useinkin. Karppausta en ole kokeillutkaan, pasta ja puolison tekemä leipä on liian hyvää..!

Ukkonen – Helle: Helteen jälkeinen ukkonen! <3

Autoilu – Pyöräily: Joka päivä kelistä riippumatta.

Teatteri – Elokuva: Elokuvissa tulee käytyä huomattavasti useammin, siitä valinta. Teatteri on myös sydäntä lähellä, sitä pitäisi harrastaa enemmän.

Arki – Juhla: Juhlat ovat mukavia, mutta kun tekee jokapäiväisestä elämästä itsensä näköisen ja nautittavan, joka päivästä nauttii eikä juhlia muistakaan. Clichéistä, tiedän.

Auringonnousu – Auringonlasku: Molemmat, en millään voi valita! Auringon noustessa on mahtavaa seurata maailman heräämistä, mutta sen laskiessa on ihana rauhoittua ja pysähtyä illan tummuuteen.

Spontaani – Harkitseva: Olen päätöksissäni hyvin hidas ja tuumaileva. Välillä tulee vastaan hienoja mahdollisuuksia joihin on tartuttava nopeasti, silloin spontaaniuskin tulee esille.

Lämmin – Viileä: Sauna, auringon lämpö, pehmeä torkkupeitto, höyryävä kulhollinen keittoa, palju... Jatkanko? Talvella saa kyllä olla reilustikin pakkasta, kylmyys ei todellakaan haittaa. Silloinkin lämpö on vain pukeutumiskysymys.

Kuulo – Näkö: Hyvin tärkeä elementti minulle. Olen visuaalinen ihminen ja toki työssäkin sen merkitys on hyvin vahva.

Kirjoittaminen – Lukeminen: Luen enemmän, mutta minun pitäisi kirjoittaa useammin kuin nykyään. Jokin palo siihenkin olisi, runoihin, tarinoihin, omien ajatusten purkuun.