Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmankuulu Nukketeatteri Sytkyt saapuu jälleen koti-Kuopioon – ”Kyseessä on ikuinen kertomus, jonka äärelle koko perheellä on ollut tapana rauhoittua”

Kuopiosta maailmalle ponnistanut nukketeatteritaiteilija ja teatterinjohtaja Juha Laukkanen sekä maailmankuulu Nukketeatteri Sytkyt saapuvat jälleen Kuopioon joulun odotuksen tunnelmissa.

Sina Kujansuun ohjaama ja Marko Salmelan säveltämä sekä Laukkasen kertoma Jouluevankeliumi nähdään Männistön Pyhän Johanneksen kirkon takkahuoneessa 13. joulukuuta kello 18. Toinen esitys on keskiviikkona 14. joulukuuta kello 16.30 Puijonlaaksossa Puijon kirkolla puuropäivässä.

– Tapahtumiin on vapaa pääsy, jo 38 vuoden ajan Suomea ja maailmaa ammatikseen kiertänyt, vuonna 1994 Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi valittu Laukkanen kertoo.

Monelle kuopiolaiselle Jouluevankeliumin näkeminen on odotettu perinne, sillä esitys on kuulunut Sytkyjen joulun ajan kiertueohjelmistoon jo 35 vuoden ajan.

– Kyseessä on ikuinen ja perinteisellä Suomen kielellä esitetty Raamatun kertomus, jonka äärelle koko perheellä on ollut tapana rauhoittua, aikoinaan Kuopion Vuoden lyseolaiseksi valittu Laukkanen toteaa.

– Esityksen kynttilät tukevat Ukrainan perheitä. Lähetämme ajatuksemme Ukrainaan, hän sanoo.

Sytkyt ja Laukkanen esiintyvät vuoden aikana lähes 250 kertaa esimerkiksi päiväkodeissa, kirkoissa, lastenjuhlissa ja sairaaloissa.

Kiertueet ovat vieneet Laukkasta aina Amerikkaan, Thaimaahan, Singaporeen, Etelä-Koreaan kuin Egyptiin ja Kiinaan saakka. Laukkanen on esiintynyt niin Borneon sademetsäkouluissa kuin Thaimaan kuninkaan syntymäpäiväfestivaaleilla.