Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ajatus oli tehdä kuistille ikkuna joulun sanomaan" – Vanhan Pappilan jouluseimeä valmisteltiin keväästä asti

Kuninkaankadulla sijaitsevan Vanhan Pappilan kuistia koristaa vielä kolmen viikon ajan jouluseimi. Kuistille sitä pääsee katsomaan silloin, kun pappilan ovet ovat auki, mutta seimi on rakennettu niin, että sen näkee hyvin myös ikkunasta. Perheen pienimmille on myös jakkara, jolta voi tähystellä ovien ollessa suljettuina.

Seimeä alettiin valmistella keväällä, kertoo oppilaitospastori Raimo Hakkarainen, joka toimi urakan tuottajana.

Tämä on ihmisen kokoinen ja näköinen, minkä lisäksi eläimet ovat aidon kokoisia.

– Kesällä mukaan tuli pääsuunnittelijana ja toteuttajana toiminut Savonia AMK:n muotoilijaopiskelija Tiina Tiikkainen, ja syyskuussa hän aloitti ihan projektityöntekijänä. Kolme kuukautta tätä valmistettiin ja marraskuun viimeisellä viikolla kasattiin tähän, Hakkarainen kertoo.

Lisäksi mukana projektissa ovat olleet huopataiteilija Elena Bondar, joka vastasi eläinten muotoilusta, Savon ammattiopiston kauneudenhoitoalan opiskelijat ja heidän opettajansa Sini Taskinen ja Sari Jokinen, jotka vastasivat ihmishahmojen ehostuksesta ja kampauksesta, sekä Markun Sähköasennus Oy ja Sami Purovesi Seurakuntien kiinteistötoimesta, jotka toteuttivat tilan tähtikaton.

Hakkarainen kertoo, että seimestä haluttiin tehdä niin aidon näköinen kuin mahdollista.

– Tämä on ihmisen kokoinen ja näköinen, minkä lisäksi eläimet ovat aidon kokoisia. Mallinuket ovat Joosefina ja Mariana, ja Reborn-nukke on Jeesus-lapsena.

– Ajatus oli tehdä tähän pappilan lasikuistille ikkuna joulun sanomaan.