Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginorkesterin keväässä kajahtavat elokuvasävelet, enkelit ja demonit sekä metsäiset tunnelmat

Kuopion kaupunginorkesterin kevätkauden konserteissa kuullaan niin elokuvasävelmiä, tunteikkaita ooppera-aarioita kuin tango nuevoakin. Kaupunginorkesteri kertoo tiedotteessaan, että kevät käynnistyy Leonard Bernsteinin klassikko-operetti Candidella, joka teki vuonna 2018 paluun suomalaisille lavoille 40 vuoden tauon jälkeen. Nyt Voltairen romaaniin perustuva operetti tulee Kuopioon. Loppiaisena 6. tammikuuta nähtävän teoksen solisteina esiintyvät Kaisa Ranta, Tero Harjunniemi, Heikki Kilpeläinen, Elleriin Muuripeal, Heikki Halinen, Juuso Koski ja Heli Immonen.

Lauantaina 14. tammikuuta esille pääsee Yhdessä äänessä -konsertti, jossa nautitaan kaupunginorkesterin luovan viikon tuloksista improvisaatioguru ja sellisti Matthew Barleyn johdolla. Muusikot ovat viikon aikana työstäneet Terry Rileyn minimalistista In C -teosta, joka antaa soittajilleen sekä sääntöjä että vapauksia. Sen voi soittaa pieni tai suuri kokoonpano, joka voi sisältää mitä soittimia hyvänsä. Kappaleesta onkin tullut maailmanlaajuisesti suosittu sekä orkesterien että populaariyhtyeiden settilistoilla. Kuopion musiikkikeskuksessa Rileyn kappaleen rinnalla kuullaan myös kaupunginorkesterin muusikoiden itse työstämää musiikkia.

Helmikuun 16. päivä yleisö pääsee testaamaan tietämystään elokuvamusiikista Mikä leffa? -konsertissa. Konsertissa pidetään kappaleista tietovisa. Musiikkia kuullaan esimerkiksi elokuvista Supermarsu 2, Metsän ja Järven tarina, Robin Hood, Mission Impossible ja Austin Powers. Orkesteria johtaa kapellimestari Marjo Riihimäki.

Perjantaina 3. maaliskuuta nautitaan tango nuevosta Enkeleitä ja demoneita -konsertissa. Konsertti on omistettu musiikkilajin kehittäneelle argentiinalaissäveltäjä Astor Piazzollalle, jonka mukaan meissä kaikissa asuu enkeli ja demoni.

Maaliskuun viimeisenä torstaina 30. päivä vaelletaan metsään, kun Piilometsän kevät -konsertti johdattelee kuulijat seuraamaan vikkeläjalkaista hiirtä ja katsomaan, kuinka käy talviuniltaan heräävälle karhulle. Musiikki koostuu Antonín Dvořákin 5. sinfonian ja Vítězslava Kaprálován Miniatyyrien osista. Konsertti on suunnattu erityisesti lapsille ja perheille.