Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Parasta ovat vauhti ja komeat maisemat" – Snow tube vetää Puijolle sekä kuopiolaisia että turisteja

Lomalaisseurue kapuaa Puijon snow tube -radan yläpäähän renkaita perässään vetäen. Kuopiossa Tuusulasta vierailulla olevat Mikko, Aada, Manu ja Sofia Vanninen ja Isla Laurén sekä kuopiolainen Väinö Ylärinne ovat jo radan konkareita, sillä samaa mäkeä tuli käytyä laskemassa viime vuonnakin.

– Parasta tässä on vauhti, tuumaavat lähes kaikki seurueen jäsenet yksimielisesti.

– Maisemat ovat hienot, täydentää Mikko.

Uudella tuolihissillä mäen laelle nousseet lomalaiset ovat ennättäneet Kuopion-reissullaan käydä myös Lippumäessä luistelemassa.

– Ja kohta mennään Fontanellaan, Väinö valottaa seurueen jatkosuunnitelmia.

Puijon snow tube -mäenlaskukausi on lähtenyt hienosti käyntiin, kertoo Puijo Peak Oy:n yrittäjä Pekka Niemelä.

– Palaute on ollut todella hyvää. Olemme pyrkineet uudistumaan joka vuosi, ja viime talvilomalla meille tuli uudet slider house -lähetysasemat. Laskurenkaita on myös lisätty asiakasmäärien takia, Niemelä luettelee.

Niemelän mukaan tämän syksyn ja talven vetonaulaksi Puijolla on kuitenkin osoittautunut lokakuussa Puijon laen saneerauksen yhteydessä valmistunut esteetön polku. Polku koristettiin ensin halloween-teemaiseksi, sitten Pelastusopiston juhlavuoden kunniaksi pelastajateemaiseksi, joulun se puolestaan säihkyi jouluisessa ilmeessä. Jouluisimmat koristukset on vaihdettu yleisempään talviteemaan – esimerkiksi joulupukkikoriste vaihtuu lumiukkokoristeeseen.

– Joulun kummallakin puolella on ollut huikea määrä ihmisiä, ja Yllätysten polku on ollut meidän palveluistamme vetovoimaisin. Tämähän on nimenomaan pimeän ajan matkailutuote valoveistoksineen.

Puijon laelle avautui hiljattain myös tuolihissi. 43-tuolinen hissi on Niemelän mukaan ollut suosittu tapa tulla Puijolle viime päivinä.

– Juttelin hissityöntekijöiden kanssa tiistaina, ja he arvioivat että päivittäin on ollut useampi sata käyttäjää.

Tuolihissi lähtee Puijon montusta, hyppyrimäkien vasemmalta puolelta alhaalta katsottuna. Hissillä kulkeminen on toistaiseksi maksutonta. Hissi liikennöi sunnuntaihin 8. tammikuuta asti kello 11–15.

Niemelä on tyytyväinen siihen, millainen paketti Puijon laesta on saatu.

– Palvelut yhdistyvät hienosti. Tuolihissin ansiosta parkkitilaa on saatu lisää. Moni tulee tuolihissillä ylös, käy laskemassa snow tubessa ja katsomassa Yllätysten polun ja sitten menee Puijon majalle tai Tornikahvilaan juomaan kaakaot.

Uusi tuolihissi mahdollistaisi jälleen myös laskettelun Puijon rinteessä hyppyrimäkien vieressä – Lakialue saa uuden ilmeen lokakuussa – Talvella Puijolla lasketaan taas snowtubea