Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harri Apell haksahti yhdessä työnhaussa ja neuvoo nyt: ”Älä ole liian innokas, jos headhunter soittaa”

Kuopiolaisen ATA-Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Harri Apellilla on opettavainen rekrytarina, miksi kannattaa olla tarkkana, jos headhunter soittaa ja kehottaa hakemaan houkuttelevaa työpaikkaa. Apellin mukaan headhuntereiden suorahaku yleistyy ja on valumassa johtajien hausta tavallisiin osaamista vaativiin työtehtäviin.

Suorahakutoimialan kasvun vuoksi Apell haluaa kertoa kokemuksensa, miten liika innokkuus voi kostautua. Tarinaansa hän jakoi Linkedin verkkoyhteisöpalvelussa ja kertoo sen myös Viikkosavon lukijoille. Headhunterin soitto voi tuntua imartelevalta ja tällöin harkinta ja tiedonhankinta mahdollisesta työpaikasta voi unohtua.

– Itse olin lähtemässä innokkuus edellä, kun headhunter lupasi silloiseen työhöni verrattuna parempaa palkkaa ja Bemarin työsuhdeautoksi sekä muita etuja, muistelee Apell.

Headhunter oli etsimässä uutta myyntijohtajaa täysin uuteen yhtiöön. Apell onnistui haastattelussa hyvin ja työtä tarjoava firma vakuuttui täysin, että hän oli oikea henkilö tehtävään. Kuvatut työtehtävät olivat epämääräisiä ja hän ei aluksi ymmärtänyt, ettei toistaiseksi ollut lainkaan itse liiketoimintaa.

Se on sinänsä positiivinen asia, jos headhunter pirauttaa.

– Tapasin yrityksen johtajan, lyötiin kättä ja sovittiin työsopimuksen allekirjoitushetki. Irtisanouduin tuota pikaa entisestä työpaikastani, koska kuvittelin päässeeni unelmien työpaikkaan.

Tyytyväisenä Apell marssi ensimmäisenä työpäivänään uuteen firmaan. Hänet palkannut johtaja seisoi ovella vastassa ja pyysi juhlavasti työhuoneeseensa.

– Romahdus oli melkoinen, kun johtaja nolostellen alkoi kertoa, että nyt tämä työsopimus pitää laittaa silppuriin. Omistajat ovat riitaantuneet ja koko yhtiötä ei ole edes perustettu. Johtaja itse sanoi poistuvansa sisaryrityksestä ja että sopimus kirjoitetaan tälle sisaryhtiölle. Minun vastuulleni oli jäämässä uusi bisnes. Se pitäisi luoda tyhjästä.

Vaihtoehdot olivat vähissä, kun Apell oli ennättänyt luopua entisestä työpaikasta. Hän tajusi vajaassa vuodessa, että tarjotulla bisnesidealla ei ollut mitään mahdollisuutta menestyä.

– Tyhmä olin, kun jäin taloon ja tein mitä pystyin. Roikuin turhautuneena vielä toisen vuoden, josta ison osan ajelin Bemarilla ja mietin, mitä tähän pinteeseen olin joutunut. Olihan melkoinen elämänkokemus, mutta jälkeenpäin sille voi jo nauraa.

Nykyisen henkilöstöpalveluyrityksensä Apell perusti vuonna 2018. Yritys toimii sekä Kuopiossa että Järvenpäässä.

Apell muistetaan esimerkiksi KuPSin työtehtävistä ja hän oli hetken aikaa seuran väliaikainen toimitusjohtaja. Tällä hetkellä hän pitää pääkotiaan Järvenpäässä, mutta perheellä on kakkoskoti Kuopiossa.

Apellin mukaan rekrytointi olisi hyvä nähdä jatkumona, osana normaalia liiketoiminnan strategiaa. Reaktiivinen rekrytointiprosessi aiheuttaa usein kiirettä ja painetta uuden henkilön palkkaamiselle.

– Se on sinänsä positiivinen asia, jos headhunter pirauttaa. Kannattaa olla kuitenkin kriittinen mihin lähtee ja hankkia tarpeeksi tietoa ennen kuin tekee lopullisen ratkaisun. Yrityksen taas kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Hyvän työntekijän haku voi kestää kauan. Yritykset aloittavat usein rekryn vasta sitten, kun työntekijä pitää saada nopeasti taloon.