Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

145-vuotisjuhlia viettävä Viikkosavo profiloituu vahvasti kaupunkilehtenä – Siilinjärven taajamat jäävät pois lehden perusjakelusta

Vuoden vaihtuminen tietää muutoksia Viikkosavon jakelussa. Vuoden 2023 alusta lehden paperilehden perusjakeluista jäävät pois Siilinjärven taajamat.

Perusjakelussa Viikkosavo ilmestyy Kuopion taajamassa ja Kuopion haja-asutusalueilla Haminalahti-Matkus ja Hiltulanlahti-Puutossalmi.

– Viikkosavo profiloituu jatkossa entistäkin enemmän paikallisena, kuopiolaisena kaupunkilehtenä, vastaava päätoimittaja Päivi Taskinen-Kekki kertoo.

– Lehden jakelua keskitetään Kuopioon myös kohonneiden valmistus- ja jakelukustannusten takia, hän toteaa.

Netistä Viikkosavoa voi lukea mistä päin maailmaa tahansa.

– Näköislehteä pääsee lukemaan kätevästi ja veloituksetta netistä jo varhain lehden ilmestymispäivän eli keskiviikon aamuna, jolloin myös yksittäiset jutut päivittyvät nettisivuillemme, Taskinen-Kekki mainitsee.

– Osoitteessa viikkosavo.fi juttujamme on luettavissa myös tuoreeltaan viikon varrella jo ennen paperilehden ilmestymistä. Jaamme juttujamme myös Facebookiin, ja Instagramista löytyy toimituksen ottamia kuvia sekä vinkkauksia juttuihin.

Vanhoista tutuista telinejakelupisteistä Viikkosavoa on edelleen saatavilla.

Suurjakeluita Viikkosavolla on vuonna 2023 yhteensä kolme.

Suurjakelu sisältää alueina Kuopion, Siilinjärven taajamat ja liitoskuntien taajamat (Maaninka, Nilsiä, Karttula, Juankoski, Vehmersalmi) sekä telinejakelun.

Viikkosavo viettää 145-vuotisjuhlia tänä vuonna. Viikkosavon edeltäjä, Savo-lehti perustettiin vuonna 1878. Savo-lehden päätoimittajana on toiminut muiden muassa kirjailija Juhani Aho.

– Juhlalehti ilmestyy 6. syyskuuta ja on yksi suurjakelulehdistämme, Päivi Taskinen-Kekki mainitsee.

– Myös 29. maaliskuuta ilmestyvä vaalilehti ja 7. kesäkuuta ilmestyvä kesälehti ovat suurjakelun piiriin kuuluvia lehtiämme tänä vuonna.