Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakkassirkus tuo lavalle tuttuja hahmoja ja ohjelmanumeroita uusilla käänteillä – "Ajatus tuntui nostalgiselta"

Kuopion Sirkuksen perinteinen Pakkassirkus muistelee tänä vuonna menneitä. Pakkassirkus REMIKS tuo Kuopion kaupunginteatterin lavalle nimensä mukaisesti aikaisemmin nähtyjä numeroita ja hahmoja uudella twistillä vuosilta 2007–2017.

– Remiks lähti heitosta ohjaajaparini Senni Nuutisen kanssa. Mietimme, että olisipa hauska tehdä esitys, jossa on vanhoja hahmoja. Olemme itse nuorempina olleet mukana tosi monessa Pakkassirkuksessa, joten ajatus tuntui nostalgiselta, sirkusohjaaja Maiski Tiainen kertoo.

Pakkassirkusta esitetään loppuviikkoisin helmikuun alkuun asti. Viimeinen esitys on sunnuntaina 5. helmikuuta kello 13.15. Esitykset alkoivat viime viikolla.

– Kaksi viime vuotta meni plörinäksi koronan takia. Nyt pääsee esittämään taas livenä isolle yleisölle, se on ihanaa. Meidän oppilaat ovat superinnoissaan tekemässä tätä, ja se ilo tarttuu kyllä kaikkiin, Tiainen tunnelmoi.

Lavalla on kolmisenkymmentä esiintyjää, joista valtaosa on sirkuksen oppilaita. Mukana on kolme aikuista: kaksi ohjaajaa sekä sirkuksen tirehtööri. Nuorimmat ovat kymmenvuotiaita ja vanhimmat lukioikäisiä.

Esitys on rakentunut keväästä lähtien pala palalta. Mukana on muun muassa ilma-akrobatiaa, notkeusakrobatiaa ja tanssia.

– Monipuolisesti eri sirkuslajeja, Tiainen tuumaa.

– Pakkassirkus REMIKS on suunnattu koko perheelle. Lapset ehdottomasti viihtyvät, mutta aivan varmasti myös nuorilla ja aikuisilla on katsomossa hauskaa.