Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten kesähommissa saatetaan päivittää kaupan someakin – Kesätyöntekijöiden haku starttaa pian täydellä voimalla

Kesätyöntekijöiden haku on hiljakseen käynnistymässä: esimerkiksi Työmarkkinatori-sivustolta löytyy kesätyö-hakusanalla yli sata työpaikkailmoitusta. Kuopion seudulla esimerkiksi PeeÄssä on aloittanut jo kesätyöntekijöiden rekrytoimisen, mutta tammi–helmikuun taitteessa haun aloittavat myös muun muassa Kesko ja Kuopion evankelisluterilainen seurakunta. Kuopion kaupunki hakee kesätyöntekijöitä viikkojen 7–11 aikana.

Kuopion kaupungin kesäpestit voi jakaa kolmeen osaan: kesäsijaisuudet, harjoittelupaikat opiskelijoille sekä koululaisille suunnatut kesätyöt. Aiempina vuosina kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita on ollut noin 600, mutta hyvinvointialueuudistus muuttaa tilannetta tänä vuonna.

– Tämä vuosi on siinä mielessä poikkeuksellinen, enkä tässä vaiheessa osaa arvioida tarkkaa kesätyöntekijöiden määrää. Mutta sote-alan työpaikat ovat muodostaneet aiemmin noin puolet harjoittelupaikoista, kaupungin koulutus- ja rekrytointipäällikkö Tarja Savolainen kertoo.

Aiempina vuosina kaupungin kesätyöpaikkoja on ollut tarjolla noin 300, harjoittelupaikkoja 300 ja koululaisille suunnattuja paikkoja satakunta. Savolainen uskoo kaikkien määrän tipahtavan noin puolella tai vajaalla puolella hyvinvointialueuudistuksen myötä.

Tarjolla olevista paikoista sijaisuudet ovat pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen piirissä, kun taas harjoittelupaikkoja tulee kaikille kaupungin toimialoille.

Sote-alan kesätyöpaikkoja haetaan jatkossa kaupungin sijaan Pohjois-Savon hyvinvointialueelta.

Kesko ja PeeÄssä palkkaavat Kuopion alueelle yhteensä useamman sata työntekijää. Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä kertoo, että K-ryhmällä on Pohjois-Savon alueella 240 kesätyöpaikkaa. Niistä runsas puolet on Kuopiossa.

– Kesätyöntekijöiden lisäksi K-kauppiaat ja eri toiminnot palkkaavat paljon muuta kausityövoimaa kesäksi sekä esimerkiksi satoja Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita. Näitä ei ole laskettu mukaan K-ryhmän lukuun. Myöskään keväällä aloittavat kausityöntekijät eivät näy kesätyöluvussa, Penttilä valottaa.

PeeÄssän henkilöstöjohtaja Tiina Tolvasen mukaan PeeÄssä palkkaa vuosittain yli tuhat kesätyöntekijää, joista runsaasti yli puolet työskentelee Kuopion alueen yrityksissä.

– Tutustu ja tienaa -harjoitteluun tulevien nuorten lisäksi otamme kesätyöntekijöitä 4–6 viikon työsuhteisiin sekä muun muassa kaupallisen, hiusalan, ravintola- ja matkailualan ammattiin opiskelevia tai jo alan ammattilaisena toimivia henkilöitä koko kesän kestäviin työsuhteisiin, Tolvanen kertoo.

K-ryhmän kesätyöt löytyvät ruokakauppojen lisäksi esimerkiksi rautakaupoista, vapaa-ajan kaupoista, huoltoasemilta ja toimistotehtävien ääreltä.

Kuopion Hesburgereihin palkataan kesäsesonkia varten toistakymmentä työntekijää, kertoo Hesburgerin Itä-Suomen alueen kenttäpäällikkö Katja Vilmi.

– Kesätyöhakijoita on useita kymmeniä vuosittain, eli Hesburger selvästi kiinnostaa työpaikkana. Kesätyöntekijät toimivat ravintolan kaikissa työtehtävissä.

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä palkkaa satakunta kesätyöntekijää, henkilöstöpäällikkö Arja Keränen kertoo. Suurin kesätöiden antaja on hautaus- ja puistotoimi, jonne palkataan noin 90 työntekijää.

– Työtehtävinä ovat hautausmaiden ja kiinteistöjen ulkoalueiden peruskunnostus- ja hoitotyöt.

Lisäksi töitä on tarjolla seurakuntien leirikeskuksissa sekä seurakunnissa. Leirikeskusten keittiö- ja puhtaanapitotehtäviin palkataan muutama henkilö.

– Seurakuntiin taas palkataan noin kymmenen kesäteologia, 8 kesäkanttoria sekä muutamia nuoriso- ja diakoniatyöntekijöitä. Hengellisen työn kesätyöntekijöitä palkataan alan opiskelijoista, Keränen kertoo.

Penttilällä on kesätyötä etsiville pari täsmävinkkiä: yksilöllisyys, aktiivisuus ja ajoissa liikenteessä oleminen.

– Hyvä työhakemus on yksilöllinen, ytimekäs ja siitä ilmenee, että hakija on innokas oppimaan uutta. Haku kannattaa aloittaa ajoissa, ja myös työpaikan saamisen jälkeen kannattaa olla aktiivinen ja kertoa omista toiveistaan työtehtävien suhteen.

– Nuorilla työntekijöillä on nykypäivänä myös esimerkiksi kaupan sosiaalisen median päivitykseen liittyviä työtehtäviä, Penttilä vinkkaa.