Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanhuvaaran projekti jalosti Kuopio-hallissa pallopelien merkeissä liikkuvan ikäihmisten ryhmän – ”Tässä porukassa on niin hauskaa, ettei voi olla poissa tunneilta”

Kuopio-hallissa tiistaisin kokoontuva ”Tanhupallo”-ryhmä on mainio esimerkki porukan voimasta ja liikkumisen ilosta.

– Tanhuvaaran Urheiluopistosta otettiin vuosi sitten tammikuussa yhteyttä, että lähtisivätkö Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat mukaan yhteistyöhön KunnonStartti 60+ -toiminnan tiimoilta. Toimintaan osallistuneilla kuopiolaisilla ikäihmisillä oli aloitus- ja loppujakso Tanhuvaarassa, ja välijakson aikana Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat tarjosivat heille toimintaa noin kolmen viikon välein viime maaliskuusta lähtien, Kuopion kaupungin liikunnanohjaaja Carita Randelin-Kauppinen taustoittaa.

– Viimeinen tapaaminen oli syksyllä, jolloin äärimmäisen hyvin ryhmäytynyt porukka alkoi miettiä, mitä he voisivat tehdä jatkossa, kun projekti päättyy. Ehdotin vertaisohjaajatoimintaa, ja kun ohjaaja löytyi omasta porukasta ja toivotut tilat keskeiseltä sijainnilta Kuopio-hallista, niin homma eteni siihen pisteeseen, että toiminta alkoi marraskuussa, liikunnanohjaaja kertoo.

Nauru raikaa, kun vertaisohjaaja Eero Laavola ja muut innokkaat liikkujat juoksevat pallon perässä. Porukalla on silminnähden mukavaa yhdessä kentällä, jossa pelataan erilaisia pallopelejä.

– Tässä iässä tarvitaan säännöllistä liikuntaan. Tässä porukassa on niin hauskaa, ettei voi olla poissa tunneilta, Kyllikki Remes mainitsee.

– Työelämä ei enää haittaa liikuntaharrastuksia. Nyt on aikaa myös liikunnalle, Ilmo Koivisto iloitsee.

Ikääntyneiden vastuualueen liikunnanohjaaja Carita Randelin-Kauppinen kertoo, että ryhmästä on jalostunut myös kuntosaliporukka, joka käy Suokadun toimintakeskuksen kuntosalilla.

– Muita vertaisohjattuja ryhmiä kaupungissa ovat esimerkiksi padelryhmä, vesijumpparyhmät ja kuntosaliryhmät. Jos toiveissasi on oma vertaisohjattu ryhmä ja mahdollisesti jo porukkakin valmiina, niin minuun kannattaa ottaa yhteyttä, hän mainitsee.

– Kuopio-hallin peliryhmä on lajissaan ainutlaatuinen. On mahtavaa, että porukassa saa kipinän liikuntaan.

Opistolla ja kaupungilla on jälleen käynnistymässä Kunnonstartti-projekti.