Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Sakari Pääköstä seuraava kokoomuksen ”Katainen” – Myös Karoliina Partanen haastaa kansanedustaja Markku Eestilän

Viikkosavo analysoi. Kokoomuslista näyttää kovalta ja 3 paikan haaveille on katetta.

Kokoomus saattaa gallupjohtajana yltää kolmeen paikkaan Savo-Karjala vaalipiirissä. Pidemmittä puheitta kokoomuksen kansansuosikki Marko Kilpi, 53, uusii huhtikuussa kansanedustajapaikkansa.

Sitä vastoin asiaosaaja, iisalmelainen kansanedustaja Markku Eestilä, 66, ei voi nukkua öitään rauhallisesti. Nousukuntoisella kuopiolaiskaksikolla Karoliina Partasella, 39, ja Sakari Pääköllä, 28, on sauma nousta parlamenttiin.

Vuosi sitten hyvinvointivaaleissa Partanen nykäisi 753 äänellä niukasti ohi 690 ääntä saaneen Eestilän. Pääkkö jäi kaksikosta 578 äänellä, mutta nuoren miehen suosio on merkittävässä kasvussa.

Hän oli seurakuntavaalien ääniharava ja palkinnoksi tipahti seurakuntien valtuuston puheenjohtajuus.

Jotain Pääkön arvostuksesta kertoo myös se, että hänet valittiin vuoden vaihteessa Savo-Karjalan piirin puheenjohtajaksi.

Valtiotieteiden kandidaatti Pääkössä on samoja sympaattisia ominaisuuksia kuin Jyrki Kataisessa. Hän on puolueensa kasvatti ja nuoresta iästään huolimatta perehtynyt hyvin politiikan asiakysymyksiin.

Miehen vilpitön ja luonteva persoona herättää kunnioitusta myös muissa puolueissa.

Pääkköä arvostetaan puolueen sisälläkin, koska häntä ei koeta pyrkyrinä. Maineella puolueen sisällä on merkitystä silloin, kun sisäpiirissä ratkotaan jäsenten välinen nokkimisjärjestys.

Lisäksi Pääkön takana on joukko nimekkäitä kokoomuslaisia.

Juristi Partanen puolestaan on tullut mukaan puolueen ulkopuolelta. Hän on toinen potentiaalinen kuopiolaisehdokas. Sari Raassinan jäädessä pois naiskansaedustajalle on tilausta Kuopiossa.

Poliittisilta kyvyiltään Partanen on vielä arvoitus, vaikka hänellä on kaikki edellytykset nousta huipulle.

Partasen kampanjointi on näyttävää ja hän esiintyy ahkerasti somessa. Toivoa sopii, ettei kova vauhti mene ylikierroksien puolelle.

Tunnetulta kuopiolaistoimittajalta, valtiotieteiden tohtori Pekka Niiraselta ei puutu osaamista ja hän saattaisi olla kokoomuksen musta hevonen. Vielä kuntavaaleissahan 2021 Niiranen päihitti niin Partasen kuin Pääkönkin.

Kuopiolaisia kokoomusehdokkaita uhkaa varkautelainen lääkäripalvelujen johtaja Kati Hynninen, 41, ja joensuulainen varakansanedustaja Timo Elo, 61. Hynninen on Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja hän sai muhkean 779 äänen potin aluevaaleissa.

Varkautelaiset keskittävät äänensä Hynniselle, siilinjärveläiset sote-osaajille Kari Ojalalle, 65, ja Anne Knaapille, 62.

Kokoomuslista näyttää kovalta ja 3 paikan haaveille on katetta.

Viikkosavo analysoi talven kuluessa vuoden 2023 eduskuntavaaliehdokkaita puolue kerrallaan. Sarjaan otamme puolueita, joilla on paikka eduskunnassa ja mandaatti Kuopion kaupunginvaltuustossa. Pääpaino on kuopiolaisissa ja siilinjärveläisissä sekä toissijaisesti pohjoissavolaisissa ehdokkaissa.

Edit. 27.1.2023. Lisätty lisätieto Eduskuntavaalit 2023 -palstan periaatteista.