Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suunnittelujohtaja sai potkut väärin perustein

Viikkosavo kertoi helmikuussa 2020, että Kuopion kaupungin suunnittelujohtaja Juha Romppanen irtisanottiin tuotannollistaloudellisin perustein. Hänen tehtävänä siirrettiin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllöselle. Eräät kaupunkiympäristön työntekijät ja Romppanen itse koki, että hänet erotettiin työilmapiiriasioiden ja työsyrjinnän perusteella.

Romppanen teki työsyrjinnästä valvontapyynnön Itä-Suomen aluehallintovirastoon ja oli viemässä irtisanomisen Pohjois-Savon Käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Kaupunkirakennelautakunta 18.1.2023 kuitenkin suostui käsittelemään osapuolten riitaa sovintoesityksenä ja päätti maksaa Romppaselle 40 000 euron korvauksen virheellisen irtisanomisen johdosta. Romppanen itse ihmettelee eikö kaupungin korkeimmilla johtajilla ole riittävästi lakiosaamista, kun he eivät osaa valvoa omia päätöksiään.

– Irtisanomistani vauhdittivat työilmapiiriongelmat ja katson itseeni kohdistuneen suoranaista kiusaamista. Onhan tämä prosessi pitkään painanut takaraivossa ja nyt koen helpotusta, kun oikeus toteutui ja myös lautakunta näki ylimmän johdon tekemän virheen, sanoo Romppanen.

Viikkosavon uutisoinnissa 2020 kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kiisti Romppasen irtisanomisen johtuvan ympäristöpalvelun työilmapiiriongelmista.