Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Haimme perinteiset, eli viipurinrinkelin ja metrilakua" – Perinteikkäät Tammimarkkinat täyttävät torin

Kuopion torilla vietetään Tammimarkkinoita jälleen perjantaina 27. ja lauantaina 28. tammikuuta. Markkinahumu oli hyvässä vauhdissa jo aamusta, ja esimerkiksi perinteiset markkinaherkut kuten viipurinrinkelit löysivät ostajansa.

– Tulimme tänne hakemaan rinkelin, se on perinteinen, kojulta tavoitettu Aila Seppänen kertoo.

– Kierrämme kyllä markkinat muutenkin läpi, täällä on hyvä tunnelma ja joskus tulee ostettua jotain muutakin, Pauli Seppänen lisää.

Markkinoilla käyminen on Seppäsille perinne, ja joskus markkinahumua löytyy jopa sukuhistoriasta.

– Minun 60-luvulla edesmennyt ukkini kävi Kuopion markkinoilla myymässä veneitä. Hän teki ne itse ja uitti tänne Leppävirran puolelta, Aila kertoo.

Minun ukkini kävi Kuopion markkinoilla myymässä veneitä.

Kauniista markkinasäästä tulivat nauttimaan myös Esko Räsänen ja Anni Suutari.

– Tulimme fiilistelemään markkinatunnelmaa, olemme aina tykänneet käydä, Suutari kertoo.

– Olen syntyjäni kuopiolainen ja olen käynyt torin markkinoilla ihan lapsesta asti. Haimme täältä ne perinteiset, eli viipurinrinkelin ja metrilakua, Räsänen paljastaa.

Kaksikko kaavaili pysähtyvänsä ostosten jälkeen vielä torikahville tai -lihapiirakoille.

Toisella puolella toria Sanna Honkanen pysähtyi ostamaan korin ennen bussiin kiirehtimistä.

– Vanhempieni kori meni ajat sitten rikki, heillä on ollut vähän kehnompi korvike sen tilalla. Kun näin nämä, ajattelin että nyt hankin heille uuden, Honkanen kertoo.

Ossi Engberg Kymen Rottingista kertoo, että erityisesti korona-aika oli yritykselle otollista.

– Ihmiset ostivat mökkejä, joihin kaivattiin koreja, rottinkituoleja ja muuta. Toisaalta tässä näkee muutenkin, mitä maailmassa on meneillään: esimerkiksi hyvinä marja- ja sienivuosina sienikorien kysyntä nousee, Engberg kertoo.

Kuopion tammimarkkinoita vietetään perjantaina 27. tammikuuta kello 16 saakka. Lauantaina markkinatunnelmaan pääsee virittäytymään kello 9–15.