Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piispantalo muuttuu maaliskuussa velhokouluksi lasten ja nuorten larppiin – ”Tämä on unelmien täyttymys”

Kuopion Piispantalo täyttyy maaliskuun toisena viikonloppuna velhoista, kun Kuopion Roolipelaajat ry järjestää Kuopion Taika-Akatemia -larpin. 7–18-vuotiaille suunnatun larpin pelaajahaku alkaa keskiviikkona 1. helmikuuta ja päättyy viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 8. helmikuuta.

Larppi tarkoittaa liveroolipeliä, jossa jokainen peliin osallistuva eläytyy tietyn roolihahmon asemaan. Kuten moneen muuhunkin larppiin, Kuopion Taika-Akatemiaan haetaan osallistujaksi. Jos tulee hyväksytyksi, järjestäjät lähettävät osallistujalle perustiedot velhohahmosta, joka osallistujan pelattavaksi tulee.

– Taika-Akatemia on saanut innoitusta esimerkiksi Harry Pottereista, Noidista pahimmasta ja muista taikakouluaiheisista tarinoista. Tämä ei kuitenkaan ole mikään niistä – esimerkiksi Potterhahmot eivät ole pelattavissa, larpin tuottaja Tiina-Riikka Nyman kertoo.

Pelinjohto lähettää kullekin pelaajalle hahmokuvauksen, jota pelaaja voi itse lähteä täydentämään haluamallaan tavalla.

– Esimerkiksi kuinka hahmo pukeutuu ja mistä pitää, Nyman luettelee.

Larppi järjestetään lauantaina 11. maaliskuuta ja on tarinallisesti yksi koulupäivä Taika-Akatemiassa.

– Mutta kuten aika monesti on huomattu, taikakouluissa asiat harvemmin menevät suunnitellusti. Yllättäviä juonenkäänteitä on luvassa, Nyman lupaa.

Koulupäivä rakentuu taika-aineiden opiskelun ympärille, minkä lisäksi pelissä on välitunteja ja yksi pidempi paussi, jonka aikana lounastetaan. Oppitunneille pelaajat jaetaan suuren ikäjakauman vuoksi ikäryhmittäin.

Larppiin haetaan Taika-Akatemian omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa sekä larpista että larppaamisesta löytää sekä Taika-Akatemian kotisivuilta että Kuopion Roolipelaajien kotisivuilta ja Facebook-sivuilta.

Pelaajaksi hakeminen ei vielä automaattisesti tarkoita peliin pääsyä – velhokouluun otetaan enintään 40 pelaajaa. Peli on järjestämiskustannusten vuoksi maksullinen.

Taika-Akatemia on syntynyt monen tekijän yhdistyessä. Kaiken peruskivenä on Kuopion Muotoiluakatemian opettaja, muotoilija Sanja Kainun kehittelemä taikakoulu. Hän on vetänyt Muotoiluakatemiassa esimerkiksi Taika-Akatemiaan kytkeytyviä, Harry Pottereista inspiroituneita kursseja.

– Lähdin kehittelemään koulua tupineen ja oppiaineineen, ja taikamuotoilukursseista tuli aika suosittuja. Sitten tuli mahdollisuus yhdistää tähän vielä larppaus. Tämä on ihan unelmien täyttymys – toivon, että tästä tulisi mahdollisimman kokonaisvaltainen elämys lapsille ja nuorille nyt, kun mukaan tulee vielä roolipelaaminen, Kainu tunnelmoi.

Kuopion Roolipelaajat on kaavaillut lapsille ja nuorille suunnattua larppia jo aikaisemmin. Ensin tarkoitus oli lähteä järjestämään larppia yhteistyössä Etelä-Suomessa toimivan, velhokoulularppeja järjestävän Avatar ry:n kanssa.

– Kun löysimme larpille velhomaiset tilat Piispantalosta, saimme kuulla myös Taika-Akatemiasta. Lopputulos on yhdistelmä kaikkia kolmea, Nyman summaa.