Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kiva, että saatiin pitkästä aikaa normaalit penkkarit" – Tuulen tuiverrus vauhditti abien karnevaalitunnelmaa

On jälleen se aika vuodesta, kun meno lukioissa hiljenee hetkiseksi: abit jäävät lukulomalle ja heidän loppurutistuksensa kohti valkolakkia alkaa. Torstaina 9. helmikuuta vietettiin lukuloman käynnistäviä penkkareita, jotka tänä vuonna järjestettiin jälleen tavanomaiseen aikaansa alkuvuodesta. Vuonna 2021 penkkareita ei vietetty ollenkaan, ja viime vuonna ne siirtyivät alkuvuodelta huhtikuulle.

Penkkarien karnevaalitunnelmiin osallistui muun muassa Lyseon lukiossa opiskeleva abi Iitamari Mönkkönen. Mönkkönen nousi penkkarikuorma-autoon Lilli ja kukkaisystävät -lastensarjan Lilliksi pukeutuneena.

Nyt kaikessa rauhassa valmistautua kirjoituksiin.

– Tosi hyvä fiilis, kivaa että penkkarit järjestetään koronan jälkeen pitkästä aikaa normaalisti, Mönkkönen iloitsee.

Pirteä penkkariasu valmistui keskiviikon aikana. Suurikokoinen päähine oli tuulisella kelillä hieman hankala, mutta se ei haitannut tunnelmaa.

Mönkkönen on hyvillään myös penkkarien jälkeen käynnistyvästä lukulomasta.

– Mukava että saa nyt kaikessa rauhassa valmistautua kirjoituksiin, ettei ole muita kouluhommia siinä päällä. Kirjoitan tänä keväänä äidinkielen, matikan ja englannin, hän kertoo.