Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion Musiikkikeskuksella vietetään avoimien ovien päivää – Musiikkiesityksiä, talokierroksia ja kaupunginorkesterin avoin harjoitus

Kuopion Musiikkikeskuksella vietetään avoimien ovien päivää torstaina 16. helmikuuta.

Päivän ohjelmassa kello 11–15 on esimerkiksi musiikkiesityksiä, talokierroksia ja kaupunginorkesterin avoin harjoitus, tiedotteessa kerrotaan. Avoimien ovien päivään on vapaa pääsy.

Avoimien ovien päivä avataan kello 11 Valohallissa, jossa on ohjelmaa kello 14 saakka. Talon opiskelijat esittävät musiikkia muun muassa huiluilla, uruilla, cembalolla, pianolla ja laulaen. Päivän aikana on mahdollisuus käydä myös seuraamassa laulun- ja tanssinopiskelijoiden opetusta.

Talokierroksilla kello 11.15, 11.45 ja 13.15 pääsee kurkistamaan kulissien taakse, ja talon kaikki portaat kierretään Kuopion konservatorion rehtorin Esko Kauppisen opastuksella kello 12.45. Kello 13 kuullaan asiaa muusikoiden työergonomiasta luennoitsijana fysioterapeutti Markku Riihinen.

Kaupunginorkesterin muusikot esittelevät omaa työskentelyään kello 11.15 ja kaupunginorkesterin avoin harjoitus kuullaan kello 14. Päivän aikana esitellään myös talon toimijoiden ja taidelukio Lumitin yhteistyötä.

Päivän lopuksi ohjelmassa on pääsymaksullinen kaupunginorkesterin Mikä leffa? -konsertti kello 19.

Tarkempi päiväohjelma julkaistaan Kuopion Musiikkikeskuksen nettisivuilla.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kaikki Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivat organisaatiot eli Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio, Savonia-AMK / Musiikki ja tanssi, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Ravintola Oodi (Kanresta Oy), tiedotteessa luetellaan.