Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuutamoluistelu kutsuu tunnelmoimaan sataman iltaan – Seuraavana aamuna starttaa perinteinen Finland Ice Marathon

Kuopion matkustajasatamassa järjestetään kaikille avoin koko perheen Kuutamoluistelu-tapahtuma perjantaina 24. helmikuuta alkaen kello 18.

– Tunnelmaa kahden kilometrin reitille tuovat jätkänkynttilät, jotka valaisevat tienoon, kertoo tapahtumapäällikkö Esa Pietikäinen Pohjois-Savon Liikunta ry:stä.

Jäältä löytyy penkein ja naulakoin varustettu teltta, jossa voi vaihtaa kengät luistimiin.

Kuutamoluistelu-tapahtuma on osa 39. kertaa järjestettävää Finland Ice Marathon -viikonloppua. Perinteinen Finland Ice Marathon järjestetään lauantaina 25. helmikuuta kello 8 alkaen.

– Tapahtumaan voi ilmoittautua vielä kisapäivänäkin. Viime vuonna kisaviikolla ilmoittautui vajaa 200 osallistujaa, Pietikäinen mainitsee.

– Maanantaihin mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut vajaa 400 osallistujaa 20 eri maasta. Suomen jälkeen eniten osallistujia on tulossa Isosta-Britanniasta, Hollannista, Yhdysvalloista ja Virosta, Pietikäinen luettelee.

Jääalueelta löytyy myös kahvila, varusteiden vuokraus- ja luistinten teroituspalvelu. Finland Ice Marathon on Suomen vanhin luonnonjäillä järjestettävistä luistelutapahtumista.

Lauantain kisapäivälle on näillä näkymin luvassa hyvät olosuhteet. Kisa on tarkoitus luistella 7,5 kilometrin pituisella radalla.

Vuoden 2022 tapahtumasta saadun palautteen perusteella liian monen lajin järjestäminen samaan aikaan ei ole osallistujien näkökulmasta riittävän turvallista, joten vuoden 2023 tapahtumasta jää pois nastajuoksu ja nastapyöräily, tiedotteessa kerrotaan.

Pisin luistelukisa on 100 kilometriä, 200 kilometrin luistelu jää pois tänä vuonna. Vuonna 2023 luistellaan myös 50 kilometrin SM-kilpailu.

Lasten Minimarathon järjestetään lauantaina. Minimarathon on leikkimielinen luistelukilpailu 6–10-vuotiaille. Nuorille on omia sarjoja luistelussa pääradalla.

Pohjois-Savon Liikunta ry, Kuopion kaupunki ja Juniori-KalPa ry järjestävät luisteluopetusta tapahtumaviikolla eri koulujen luistelukentillä. Viime vuonna koululaisluisteluihin osallistui vajaa 600 koululaista ja varhaiskasvatuksen lasta.