Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvilassa | ”Aamulla kannamme vettä ja sytytämme tulen” – Talvilomiksi avatusta kahvilasta haetaan myös elämyksiä

Talvilomat ovat täydessä vauhdissa. Kuopioon talvisista vapaista ovat tulleet nauttimaan iittiläiset Irene, Johannes ja Markus Munne. He ovat vuokranneet mökin matkailukeskus Rauhalahdesta, ja nyt he ovat pysähtyneet talvileikkien lomassa Nuottakotaan perustettuun Latukahavila Suksee NY -kahvilaan lämpimille juomille.

– Onhan täällä ihan omanlaisensa tunnelma, joka esimerkiksi elävästä tulesta syntyy, Markus miettii.

Irene ja Johannes ovat laskeneet latukahvilan edustalla pulkkamäkeä, ja Irene mainitseekin pulkkailun talvisten puuhien suosikikseen. Kolmikon suunnitelmissa on loman aikana muun muassa käydä luistelemassa ja piipahtaa Kasurilaan.

Latukahavila Suksee NY on Sakkyn luonto-ohjaajaopiskelijoiden pyörittämä nuori yrittäjyys -projekti. Tämä on kolmas vuosi ja kolmas opiskelijaryhmä, joka kodassa on kahvilaa pitänyt.

– Kahvila on tänä vuonna auki joka päivä talvilomien ajan, eli sunnuntaihin 12. maaliskuuta asti, latukahvilan yrittäjä Eine Laukkarinen kertoo.

Laukkarinen on yksi kuudesta kahvilanpitäjästä. Hänen kanssaan Sukseeta pyörittävät Jaana Kauppinen, Merja Naamanka, Hanna Taskinen, Tuomas Ronkainen ja Julia Miettinen.

– Tämä on vähän tällainen paluu perusteisiin. Aamulla kun tulemme tänne, kannamme kotaan vettä ja sytytämme tulen, Kauppinen kertoo.

Kahvila oli avoinna laskiaisviikolla, ja laskiaistiistain ehdottomaksi hittituotteeksi Laukkarinen nostaakin laskiaispullan.

– Niille oli kysyntää. Nyt kun laskiainen on mennyt, luulen että vadelmamunkeista tulee suosituin tuote. Toki nokipannukahvi on monelle iloinen yllätys kun tänne tulee, hän pohtii.

Myös Ronkainen mainitsee nokipannukahvin olevan kysyttyä.

– Se on juoman lisäksi myös elämys. Tässä on käynyt monia varsinkin nuorempia asiakkaita, jotka eivät ikinä ole juoneet nokipannukahvia, Ronkainen kertoo..

Edit 1.3. klo 7.45: Korjattu kahvilan aukiolopäivämäärä.