Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tärkeintä on joukkueen yhteishenki ja teema” – Tanssii ja Soi -kulkue kutsuu osallistujia

Kuopio Tanssii ja Soi tuo kesällä Kuopioon palasen eteläeurooppalaista karnevaalikulttuuria. Tämän kesän festivaaleilla järjestetään ensimmäistä kertaa uudistettu kulkue, joka toteutetaan kilpailuperiaatteella. Kulkue pidetään lauantaina 17. kesäkuuta.

– Esimerkiksi Espanjassa on vahva perinne, että helmikuussa järjestetään karnevaalikulkue, johon kaikki osallistuvat. Joukkueet saattavat aloittaa suunnittelun jo vuotta etukäteen, Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Salima Peippo kertoo.

– Sitä haluamme rantauttaa tänne. Helmikuussahan Suomessa ei toki hirveästi kannata kulkueita pitää ellei halua, että ihmiset ovat paikalla pilkkihaalareissa, mutta samaa tunnelmaa omannäköisellä otteella.

Tanssii ja Soi järjestää kulkueen yhdessä juhlavuotta viettävän Peeässän kanssa. Peeässä tukee kilpailua, ja voittaja ja toiseksi sijoittuva saavat rahapalkinnon.

– Toivomme, että ihmiset lähtisivät mukaan matalalla kynnyksellä. Tässä ei haeta ammattiesiintyjiä, vaan tärkeämpää on että joukkueesta näkyy yhteishenki ja se, että idea on mietitty, Peippo kannustaa.

Kulkueeseen voi ilmoittautua festivaalin verkkosivuilla 28. toukokuuta asti.