Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

150 vuotta sitten syntynyttä Juho Rissasta juhlitaan taide-esittelyillä – ”Hän on elossa mielissämme”

Kuopiolaista taidemaalari Juho Rissasta muistetaan Kuopiossa torstaina 9. maaliskuuta. Juho Rissasen Ystävät – kuopiolaista joutoväkkee -ryhmä järjestää taiteilijan 150-vuotispäivän kunniaksi muistohetken ja muutaman Rissasen maalauksen esittelyn Kuopion keskustassa.

– Juho Rissanen on aikoinaan sanonut, että elää ainakin 150-vuotiaaksi. Kun ihmistä muistetaan, hän on edelleen elossa mielissämme. Hänen taiteensa on täällä Kuopiossa voimakkaasti läsnä, tapahtumaa järjestämässä oleva Marianna Falkenberg kertoo.

Juhlallisuudet alkavat kello 10 Rissasen syntymäpäivän muistokivellä osoitteessa Kemilänrinne 3. Sieltä edetään Rissasen haudalle, missä kello 11 lasketaan seppele ja kuullaan laulu sekä puheita ja tervehdyksiä. Isolla hautausmaalla käydään sekä taiteilijan itsensä että hänen äitinsä Agatha Rissasen haudalla.

Kello 13 Kuopion kaupungintalon pienessä juhlasalissa tutustutaan salissa olevaan teokseen Piirileikki metsässä, jonka maalaamisesta tulee tänä vuonna 100 vuotta.

Viimeisenä Kuopion Klubi raottaa oveaan kello 16. Siellä päästään näkemään Rissasen 1930-luvulla tekemiä töitä.

Tilaisuuden kaikkiin osuuksiin on vapaa pääsy.

– Toivon, että kaikki kansa tulee paikalle. Esimerkiksi kaupungintaloa ei tarvitse ujostella, se on hieno mutta se on kaikkien meidän kuopiolaisten oma paikka.