Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden talvikaupungin arvo otettiin Kuopiossa ilolla vastaan – ”Ansaittu tunnustus, täällä on monenlaisia aktiviteetteja”

Kuopio on valittu vuoden 2023 talvikaupungiksi. Suomen parhaan talvikaupungin arvonimestä kisattiin tänä vuonna toista kertaa. Ylen Puoli seitsemän -ohjelman kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja silloin voittajaksi kiipesi Kemijärvi. Kisa ratkesi yleisöäänestyksenä. Finaalikolmikossa kisasivat Kuopion lisäksi Joensuu ja Kurikka.

Viikkosavo jalkautui Kuopion keskustaan kyselemään paikallisilta, millaisia ajatuksia titteli herättää.

– Tosi hyvä, ansaittu nimitys, vahvasti kuopiolaisiksi itseään luonnehtivat Veikko ja Tuula Rissanen arvioivat.

– Kun Nilsiäkin on liittynyt Kuopioon, että Tahko on osa kaupunkia – täällä on todella monenlaisia aktiviteetteja, Veikko toteaa.

Samaa mieltä on myös sileäkarvaisen kettuterrieri Ennin kanssa kävelyllä ollut Maria Leppänen.

– Tämä on tosi monipuolinen talvikaupunki. En itse laskettele, hiihdä, luistele tai muutenkaan talviurheile, mutta nyt tuolla jäällä käydessä ihastuin ajatukseen potkukelkkailusta. Hoksasin sen siinä kohtaa kun olimme jo lenkin tehneet, mutta onhan tässä vielä talvea jäljellä, Leppänen suunnittelee.

Ihastuin ajatukseen potkukelkkailusta.

Katukyselyyn vastanneet ovat yksimielisiä siitä, että Kuopion asema vuoden talvikaupunkina 2023 on ansaittu. Sekä Aleksi Eevala että Marke Rantakoski kiittelevät kaupungin kunnossapitoa ja kulkuyhteyksien huoltamista.

– Oman kokemukseni mukaan kävelytiet pidetään täällä hyvässä kunnossa. Auraamaan tullaan suurin piirtein heti kun lumi on maassa, Eevala kiittelee.

– Laduista ja luistinradoista pidetään hyvä huoli, Rantakoski arvioi.

Rantakoski käy mielellään kävelyillä, ja siihen liittyen hänellä on myös kohennusehdotus.

– Metsissä kulkee latuja todella hyvin, mutta jalankulkijoille ei ole väyliä. Olisi kiva päästä talvisinkin kävelemään.

Leppänen on samaa mieltä Rantakosken kanssa.

– Olisi kiva, jos kävelijöille saisi väyliä latujen viereen, että kaikilla olisi talvella tasapuoliset mahdollisuudet ulkoilla. Lisäksi täällä saisi olla koirahiihtolatuja, Leppänen toivoo.

Kuopion markkinointijohtaja Kirsi Soininen iloitsee kisavoitosta.

– Jo siksi, että tämä on yhdessä tehty ja tuotettu juttu.

Soininen muistuttaa, että esimerkiksi Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n taustalla on lukuisia yrityksiä ja toimijoita, joiden yhteispeli tukee kaupungin ja alueen markkinointia.

Soinisen katse on jo ensi vuodessa:

– Erityisen ihanaa oli se, että saimme kuopiolaisia torille jännittämään ja iloitsemaan yhdessä. Kun Puoli seitsemän rantautuu ensi vuonna Kuopioon tekemään lähetystä, toivotaan erityisesti kaikki liikkeelle. Meillä on joka vuodenaikaan hieno kaupunki, mutta nyt se on jopa valtakunnan tasolla tunnettu juttu, Soininen tunnelmoi.