Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minna Canthin päivää juhlitaan kulttuurikeskusteluin, yleisökierroksin ja patikkaretkin – Perinteinen Minnan patsaan seppelöinti alkaa sunnuntaina kello 10

Sunnuntaina 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää. Sen kunniaksi Kuopiossa vietetään viikonloppuna Minnan päiviä, ja tapahtumaa järjestetään perjantaista sunnuntaihin ympäri Kuopion keskustaa.

Viikonloppu alkaa perjantaina kello 10–16 Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa järjestettävällä Pohjois-Savon kulttuurifoorumilla. Foorumi kokoaa kulttuurin ja luovien alojen toimijoita yhteen keskustelemaan esimerkiksi luovien alojen elinkeinojen edistämisestä.

Lauantai alkaa patikointiretkellä Puijolle. Retki lähtee Ison hautausmaan matkakeskuksen puoleiselta portilta kello 9.

Lauantaina nähdään myös musiikkiesityksiä. Kauppahallissa kello 12 esiintyvät viulisti Eeva Vesamäki ja alttoviulisti Anfisa Troitskaia. Musiikkikeskuksessa taas kuullaan kello 14 Vahtivuoren kamariorkesteria, joka esittää Minnan salongissa vierailleiden säveltäjien musiikkia.

Sunnuntai käynnistyy Minnan patsaan seppelöinnillä kello 10 Minnan puistossa. Minna Canthin salongissa järjestetään kello 13 alkaen yleisöopastuksia. Taidemuseolla pidetään kello 14 yleisöopastus aiheella Minna Canth ja ystävät.

Kanttilaan pääsee tutustumaan kello 14–17.

Kaupungintalon juhlasalissa pidetään sunnuntaina kello 11.30–15 tilaisuus, jossa kuullaan näkökulmia Minna Canthiin ja tasa-arvoon. Tilaisuuden avauksen jälkeen estradille astuu kello 12.30 kirjailija Ilkka Nummela puhumaan Minna Canthista erityisesti liikenaisena.

Kello 13.30 näyttelijä Sohvi Roininen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Anni Mikkelsson sekä Minna Canthin talo ry:n hallituksen puheenjohtaja Atso Almila keskustelevat tasa-arvosta.

– Meillä on ollut Ilkka Nummelan kanssa monta vuotta vireillä se, että hän tulisi Kuopioon puhumaan, ja nyt se vihdoinkin toteutuu. Toivon, että mahdollisimman moni tulee kuulemaan. Hänen kirjansa Toiselta kantilta – Minna Canth liikenaisena kuvaa loistavasti sitä, millaista elämä Kuopiossa oli Minnan aikaan, Minna Canthin talo ry:n toiminnanjohtaja Anja Lappi kertoo.

Tapahtumat ovat Vahtivuoren kamariorkesterin konserttia ja taidemuseota lukuun ottamatta maksuttomia. Muissa Minnan päivien tapahtumissa on vapaaehtoinen pääsymaksu.