Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loppukevään taidenäyttelyissä uppoudutaan arktisiin ihmisiin ja lapsuuden maisemaan

Perjantaina 14. huhtikuuta avautuu kaksi taidenäyttelyä. GalleriAssa esillä on kuopiolaistaustaisen Teemu Kankaan näyttely Hyperborea, Ars Liberassa puolestaan kuopiolaisen Anna Raatikaisen Huone johon jäit.

Raatikaisen Huone johon jäit -installaatio yhdistää esineitä, materiaaleja, kuvaa, tekstiä ja ääntä. Kokonaisuudesta muodostuu koko galleriatilan täyttävä taideteos, joka on tutkimusmatka hänen lapsuutensa maisemaan.

– Minä en muista isääni kokonaisena, muistan vain talon, jossa isä kuoli ja talon kaksi huonetta, Raatikainen taustoittaa tiedotteessa.

Kankaan Hyperborea ammentaa antiikin Kreikan myytistä pohjoistuulten kodista.

– Näyttely pyrkii rinnastamaan arktisten napa-alueiden äärimmäisen ympäristön ja siellä matkanneiden ja asuneiden ihmisten oletetun psyykkisen mielenmaiseman, tiedotteessa luonnehditaan.

Teokset on toteutettu tussilla, siveltimellä ja kynäruiskulla. Sen muotokuvat hahmottelevat uusia tulkintoja tunnetuista naparetkeilijöistä ja arktisista persoonista otettujen valokuvien pohjalta.

Huone johon jäit on esillä Galleria Ars Liberassa sunnuntaihin 7. toukokuuta asti. Hyperborea on esillä GalleriAssa sunnuntaihin 11. kesäkuuta asti.