Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Toivomme tästä jokavuotista perinnettä" – Sakkyn opiskelijat säihkyivät AmisGaalassa

Savon ammattiopiston uudella Savilahden-kampuksella tanssittiin torstaina 13. huhtikuuta ensimmäistä AmisGaalaa. Gaala syntyi opiskelijoiden halusta saada hieman lukion vanhojen tansseja vastaava, mutta kuitenkin omannäköinen juhla myös ammattikouluun.

– Opiskelijakunnan hallitukselta kyseltiin, miksei meilläkin voisi olla jotain sen tapaista. Keskustelimme asiasta ja idea sai niin suuren suosion, että lähdimme suunnittelemaan, opiskelijakunnan puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva Taito Åkerlund kertoo.

Aamupäivällä gaalaan valmistautuivat opiskelijatoveriensa avulla toisen ja ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Laura Lompolojärvi ja Helinä Huttunen. Lompolojärvi oli viimeisen vuoden kosmetologiopiskelija Emmi Honkasen meikattavana, Huttusen kampausta puolestaan viimeisteli toisen vuoden hiusalan opiskelija Liina Koskinen.

– Hyvä fiilis on. Osallistun tansseihin, koska kaverini pyysi minua parikseen, Huttunen taustoittaa.

– Suosikkini on oma tanssi.

Tilaisuus on toteutettu pitkälti opiskelijavoimin. Sen lisäksi että tanssilattialla pyörähteli monen eri alan opiskelijoita, olivat juhlan toteuttamisessa mukana hius- ja kauneusalan opiskelijoiden ohella ravintola-alan, liiketalouden, perustason ensihoidon sekä puutarha-alan opiskelijat, minkä lisäksi logistiikka-alan opiskelijat olivat tarvittaessa valmiina antamaan kuljetusapua.

– On ollut tosi kiva, miten monilta eri aloilta tähän on osallistuttu, liiketaloutta opiskeleva Silja Posio kiittelee.

Posio on mukana tanssimassa. Hän on myös suunnitellut ohjelman kruunaavan oman tanssin yhdessä liiketalouden opiskelija Loviisa Linnanmäen kanssa. Tunnelma tuntia ennen gaalan alkua on odottava tilaisuuden järjestämiseen osallistuneiden Posion, Linnanmäen, Eepi Kauppisen ja Juho Laukkasen keskuudessa.

– Jännittää, mutta on hyvä fiilis. Toivomme, että tästä tulisi jokavuotinen perinne, Taito Åkerlund summaa.